• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Rightback klar för Växjö Lakers

27 mars 2020 11:15
Lagbygge 2020/2021

Sedan ett tag tillbaka har Växjö Lakers varit överens med finske rightbacken Juuso Vainio som kontrakterats för två år i klubben.


Juuso Vainio är 25 år och kommer ifrån Hämeenlinna som ligger i södra Finland. Hans moderklubb är HPK där han tillbringat sina ungdoms- och juniorår för att även ta klivet upp i finska Liiga. Efter att ha representerat moderklubben i högstaligan under tre säsonger tog han klivet vidare till Espoo Blues. De senaste fyra säsongerna har han tillbringat i JYP Jyväskylä varav den sistnämnda som kapten.

Det här blir första gången han sätter sin fot i en annan liga. Den finske backen har dock spelat i VIDA Arena förut, då han med sitt JYP ställdes mot Växjö Lakers i CHL-finalen 2018 där de gick segrande ur.

Den 184 cm långa och 86 kg tunga backen har en hel del landslagsspel på CV:t både som junior och senior. 2014 var han en del av den finska juniortruppen som vann JVM.

"Jag ser fram emot att möta fansen"

- Det ska bli roligt att få ansluta till en professionell organisation som Växjö Lakers organisation. Kommande säsong kommer bli min första från Finland. Jag ser verkligen fram emot att möta fansen som jag vet ska vara grymma, säger Juuso Vainio.

Kontraktet med Juuso är skrivet på två år.

- Juuso är en erfaren back med bra karaktär. Lagkapten i JYP senaste säsongen och en spelare som burit ett stort ansvar i sin klubb. Skall väl dessutom påpeka att det känns ganska bra att ha en right back i truppen igen. Som spelare är Juuso en klassisk tvåvägs back som kan spela alla aspekter av spelet vid behov, berättar Henrik Evertsson.