Växjö Lakers kontrakterar Pontus Holmberg
Publicerad: 2018-05-07
Nyhet
Under två SHL-matcher föregående säsong lånade Växjö Lakers den Västerås-fostrade forwarden Pontus Holmberg. Nu står det klart att han skriver tvåårskontrakt med klubben.

Den 19-årige forwarden är född och uppvuxen i Västerås och har Västerås IK som moderklubb. Förra säsongen blev hans första seniorsäsong där han stod för 20 poäng (7+13) på 36 spelade matcher för Västerås IK i Hockeyettan. Under två matcher i vintras lånades han dock in av Växjö Lakers där han visade prov på sina kvalitéer.

- Det var en häftig upplevelse och jag fick verkligen en jättebra bild av Växjö Lakers organisation, säger Pontus.

Såhär säger sportchef Henrik Evertsson om nyförvärvet;
- Vi har hållit koll på Pontus de senaste två säsongerna och verkligen gillat vad vi har sett. Under de två matcherna som Pontus spelade med oss under förra säsongen visade Pontus upp att han är en väldigt spännande ung spelare.

Om en vecka återsamlas Växjö Lakers A-lag för att dra igång försäsongsträningen där de båda nyförvärven Niclas Burström och Pontus Holmberg finns med.
- Det ska bli väldigt kul att komma till Växjö för att sätta igång försäsongsträningen och jag ser verkligen fram emot nästa säsong, avslutar en förväntansfull Pontus.

Pontus kontrakt är skrivet på två år och han kommer att spela i tröjnummer 29.

PR & Kommunikation Carolina Toresson