J18: Uddamålsvinst
Publicerad: 2018-12-10
J18
Under söndagen lyckades Växjö uddamålsbesegra Mariestad på hemmaplan. Segersiffrorna skrevs till 4-3 efter att Ivar Kjellsson blivit tvåmålsskytt i matchen.

Under söndagen gästade bottenlaget Mariestad Växjö. Matchen blev jämn där Lakers till slut kunde vinna med uddamålet, 4-3, efter att Ivar Kjellsson blivit tvåmålsskytt i matchen.

Mariestad kom ut bra i den första perioden och tog också ledningen efter dryg tolv minuters spel. Ledningen varade dock inte länge då Henrik Hallberg kvitterade till 1-1 knappt två minuter senare. Några fler mål blev det inte i den första perioden.

I den andra perioden var Växjö det bättre laget och man vann mellanakten med 2-0 efter att Ivar Kjellsson gjort båda målen inom loppet av två minuter och tolv sekunder.

Mariestad reducerade i mitten av den tredje perioden i powerplay, men strax därpå utökade Hampus Sjöbrink Lakers ledning till 4-2. Gästerna fortsatte att trycka på för ytterligare mål och med blott 15 sekunder kvar av den ordinarie speltiden reducerade man till 3-4 i numerärt underläge. Det var för lite tid kvar för att jaga en kvitteringspuck och Växjö vann matchen med uddamålet, 4-3.

• 0-1 (12:12) Filip Stenlund assist Carl-Johan Gustavsson
  • 1-1 (14:00) Henrik Hallberg assist Hampus Sjöbrink
  • 2-1 (28:58) Ivar Kjellsson utan assist
  • 3-1 (32:10) Ivar Kjellsson assist Linus Vingren, Rocky Persson
  • 3-2 (48:57) Andreas Axelsson assist Alexander Tyyni – 5/4
  • 4-2 (51:26) Hampus Sjöbrink assist Wilhelm Sjöberg, Linus Vingren
  • 4-3 (59:45) Anton Wallin assist Edvin Ganebäck – 4/5

Skott: 41-26 (16-13, 11-7, 14-6)

Nu väntar en tid med matchuppehåll innan Växjös J18-lag fortsätter sin jakt på SM-guldet.