Lakers slutar tia efter förlust mot Malmö
Publicerad: 2020-03-07
Växjö Lakers åkte till Malmö med chansen att jaga ifatt en nionde plats. En konstig match slutar till slut med 5-4 till Malmö.

Matchen i Malmö startar med gästerna från Växjö i förarsätet. Man hade inledningsvis ett par halvchanser, bl.a var Karlström framme men fick för dålig vinkel. Detta höll i sig så där 6-7 minuter innan hemmalaget började komma in i matchen. Och hemmalaget är mer raka i sitt agerande när man väl kommer in i matchen.

Brodecki drar runt buren och försöker trä in den köksvägen men Fasth hinner dit. Men det vill sig inte bättre än att pucken tar vägen ut till Jesper Jensen som klipper till direkt och vi har 1-0 till hemmalaget efter 8.51. Efter ca 4 minuters spel hade Lakers en chans i numerärt överläge som man inte alls kunde utnyttja, och hotade inte hemmalaget alls under de två minuterna.

Istället får Malmö visa hur det går till när Gynge åker ut för en hakning efter 17.44. Carl Persson får pucken av Brodecki bakom förlängd mållinje och knallar helt enkelt in och lägger en backhand under Andrén, som kommit in efter att Fasth fått skadekänningar. 2-0 målet kommer efter 18.39. I slutminuten är det hemmalaget för hela chansen som skapar tillräckligt för att 2-0 ska vara i underkant. Hemmalaget vinner skotten överlägset med 12-4.

Den andra perioden präglas av en massa utvisningar på båda håll vilket rycker sönder matchen en hel del. Fram till slutet av perioden är det två PP spel var för lagen. Malmö är fortsatt farligare i sina försök än vad Lakers är, även om man i det sista PP:t efter knappa 11 minuter in i perioden har spelat upp sig i spelformen.

Tyvärr avbryts perioden med 1.40 kvar pga en otäck smäll på Brenden Shinnimin som trycks in i sargen med huvudet först. Shinnimin blir liggande i plågor och man är tvungen att säkra upp honom och invänta ambulans. Vi skickar våra tankar till Shinn och hoppas på ett snabbt återhämtande. Perioden är vid detta läge inte avslutad, utan avgörs efter att spolning skett, dåd e sista 1.40 spelas innan man byter sida för sista gången den här matchen.

När väl perioden återupptas efter spolning så får Lakers spela PP i 5 minuter då Ollas-Mattsson fick matchstraff efter tacklingen på Brednan Shinnimin. Och man hinner får till en reducering innan sidbyte genom Casey Bailey som får en riktigt fin passning från Horak. Målet kommer efter 18.57.

Den tredje perioden börjar ju direkt och Lakers fortsätter i PP, och man går åter igen ner sig lite grann i PP spelet. Man har svårt att komma in och etablera spel. Roman Horak tröttnar på detta, får pucken i mittzon av Koivisto. Han bär pucken själv över offensiv blå och skjuter ett hårt dragskott i Voldens vänstra kryss och vi har 2-2 på tavlan efter 3.05.

Lakers är inte nöjda där och då utan vill spela för Shinnimin och i en flygande kontring är Karlström iskall när han hänger pucken högt vid närmsta stolpen och vändningen är ett faktum. Men den glädje som varar är sällsynt. Efter målet går Lakers ner sig, börjar slarva med pucken i egen zon. Detta utnyttjar hemmalaget och sätter massiv fart på rören.

Och kvitteringen låter inte vänta på sig. Efter 6.28 ringer det bakom Andrén när Johan Olofsson får dansa runt i zonen och sedan skicka iväg ett skott från längre håll som rullar över Andrén och in. Momentum är tillbaka hos Malmö som nu går för ett nytt ledningsmål som mycket riktigt också kommer som ett brev på posten efter 8.11 när gästerna inte städar upp framför eget mål utan Frederick Storm hittar en retur och Malmö leder åter igen.

Växjö är nu tillbaka i jagande läge samtidigt som Malmö inte tvekar att gå när läge ges. Och man har i detta läge svårt med positionerna i egen zon och Paulsson tvingas till en utvisning där Fredrik Händemark avgör dagens batalj. Malmö har ytterligare en puck inne som dock helt riktigt blir bortdömd. Lakers tar ut målvakten och reducerar efter 18.22. Man är även riktigt nära en kvittering i slutet men räcker inte ända fram.

Förlusten innebär nu att Lakers är cementerat på plats 10. Frölunda, Örebro och Malmö slåss om om de övriga placeringarna under topp 6. Vi kommer att få möta lag 7 i bäst av 3 matcher med start den 14/3. Nästa match är på tisdag mot Skellefteå borta.

Sedan avslutar vi grundserien hemma mot Färjestad på torsdag med nedsläpp kl 19.00. Glöm inte säkra dina platser till säsongens sista grundseriematch.