Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Brödrakamp i Coop Arena

15 september 2011 09:28

Gustav Hjalmarsson har drabbat samman med sina bröder i många hockeymatcher genom åren. Men mot Luleå sker det för första gången i Elitserien.


Gustav Hjalmarsson kommer då att ställas mot lillebror Simon Hjalmarsson som i och med matchen inleder sin andra säsong i Norrbotten.

– Han är avig, hal och snabb i vändningarna. Han är bra djupt i anfallszon, det är där hans styrkor finns, säger ”Gurra” om sin lillebror som han tidigare ställts mot då han spelat i Borås tidigare.

– Vi har varit favoriter varenda gång vi mötts tidigare, men nu är det lite tvärtom, skrattar ”Gurra”.

Hinner man tänka på att man möter sin bror?
– Nej, det är inget som man kan åka runt och tänka på. Man funderar lite innan match, men under matchen så möts man inte i så många byten. Man fokuserar på sitt eget.

Gustav Hjalmarsson och storebror Erik Hjalmarsson – som i år spelar i Gislaved – har gjort sig kända som hårt arbetande och riviga spelare som arbetar sig till framgång. Simon däremot är mer känd som en teknisk och offensivt skicklig spelare.

– Både jag och Erik var pucktrollare när vi var yngre. När man kommer upp i seniorhockeyn får man anpassa sig, och är man inte tillräckligt bra som pucktrollare så får man ta en annan roll. Jag och Erik har gått mer åt grovjobbarhållet, säger Gustav.

Har inte Simon också gått lite mot grovjobbarhållet?
– Jo, absolut, han jobbar hårt och han spelar mycket box play. Han är inte bara en finlirare utan han jobbar runt hela banan.

Växjö Lakers förlorade som bekant elitseriepremiären mot Frölunda med 0-2 efter en stark defensiv insats, men där laget inte orkade leverera tillräckligt stark offensiv för att få hål på danske keepern Fredrik Andersen.

– Vi hade behövt få en kasse i power play eller något för att få in lite energi i laget, men det fick vi aldrig. Vi gav bort pucken lite lätt och då är det svårt att få långa anfall. Vi ska försöka ta tillvara på pucken lite mer framöver, menar Gustav.

Du fick spela i andrakedjan med Mike Iggulden och Liam Reddox, vad säger du om din egen elitseriedebut?
– Det var ganska svårt för egen del. Det var okej i första, men i andra och tredje blev det mycket utvisningar och då blev det inte så mycket spel för min del.

Hur Växjö Lakers ställer upp mot Luleå är i skrivande stund inte klart. Klart är dock att det blir en tuff match mot ett starkt Luleå som många tippar högt upp i tabellen. Fjolåret var succéartat för norrbottningarna.

– Det är ett bra lag och de har fått in många bra spelare. Sedan blir det skoj att se vad de kan åstadkomma eftersom de var så bra ifjol, om lagen har läst deras taktik nu eller inte. Vi mötte ju Jonas Rönnqvists taktik i Almtuna många gånger, och det låset lyckades ju Janne (Karlsson) dyrka upp och vi ska se om vi kan lyckas med det igen.

Kan ni ha fördel av att ha mött Jonas Rönnqvists spelidé menar du?
– Luleå spelar i stort sätt på samma sätt som Almtuna och det är jobbigt att möta, men vi har spelat sådana matcher förr så vi har en viss vana.