SR sänder från VIDA Arena
Publicerad: 2011-09-15

Under kommande hockeysäsong kommer Sveriges Radio att samsända webbradio och webb-tv med Vida Arenas storbildsskärm, den så kallade mediakuben, vid Växjö Lakers alla hemmamatcher.

– Det här är ett unikt och helt nytt sätt för Sveriges Radio att möta våra många idrottsintresserade lyssnare, säger Ulf Myrestam, kanalchef för P4 Kronoberg.

– Ishockeyn är den största publiksporten lokalt just nu och därför är det naturligt att satsa extra på rapporteringen just kring elitserien och Växjö Lakers.
 
Redan två timmar före nedsläpp blir det intervjuer med spelare, tränare och experter blandat med musik. En halvtimme före matchen kommer ett direktsänt hockeymagasin med intervjuer från studion i Vida Arena. I pauserna följer direktsända spelar- och tränarintervjuer med kommentarer från Sveriges Radios hockeyexperter.
 
Förutom på den stora mediakuben över isen kommer sändningarna att kunna ses på ytterligare 18 olika tv-skärmar runt om i hela anläggningen.
 
– För oss innebär samarbetet med Sveriges Radio att vi adderar plusvärden för vår publik i Arenan. Vilket ligger i linje med vår ambition att leverara en upplevelse bättre än hemma, säger Anders Öman, vd för Växjö Lakers.

– Sverige Radio är en oberoende aktör som kan ge lyssnarna en ofärgad bild av elitserien.  Det är äkta och trovärdigt som vi eftersträvar, avslutar Anders Öman
 
Så här sänder Sveriges Radio i Vida Arena
Sveriges Radio producerar ett hockeymagasin avsett för webbsändningar samt i Vida Arena i samband med 27 hemmamatcher säsongen 2011/2012. 

Redaktör Jonas Gustavsson