Kallio fixade historisk vinst
Publicerad: 2011-09-15

Växjö Lakers bärgade sin första historiska vinst i Elitserien efter att ha vänt 0-2 till 3-2 efter straffar borta mot Luleå. Stor hjälte? Tomi Kallio!

Tomi Kallio var den ende av sex straffskyttar som lyckades näta då han svepte in ett högt skott bakom Johan Gustafsson i Luleåkassen.

Det målet förkunnade Växjö Lakers första seger i Elitserien.

- Det var skönt med första vinsten, säger Tomi Kallio till Canal+ efter avgörandet.

Vad säger du om straffen?
- Jag kände att jag var tvungen att skjuta. De andra kom lite för nära målvakten och jag ville skjuta tidigare.

Matchen började annars inte speciellt bra för Växjö Lakers. Luleå gjorde både 1-0 och 2-0 i power play (det andra i spel fem mot tre) i den första perioden. Båda tillkom efter genomskärande passningar i Växjö Lakers box och Martin Gerber - strålande återigen - var chanslös i sidledsförflyttningarna.

Men det blev uppryckning i andra och tredje perioden.

- Vi vågade passa pucken och pressa dem hårdare i den andra perioden och då gick det bättre. Sedan gjorde vi samma sak ännu mer i sista perioden, säger Kallio till Canal+.

Det dröjde 109 minuter och 33 sekunder innan första elitseriemålet kom, men mitt i sista perioden blev Liam Reddox Växjö Lakers historiska första målskytt när han rakade in 1-2-pucken i power play.

Mindre än fyra minuter senare kom också 2-2, även det i power play. Målet inslaget av Mike Iggulden.

Kallio assisterade till både 1-2 och 2-2.

Efter en mållös förlängning avgjorde sedan alltså Tomi Kallio tillställningen.

- Nu ska vi bara försöka njuta av det här ikväll, säger Kallio.