Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

"Vi släppte på handbromsen"

15 september 2011 22:42

Växjö Lakers genomgick en förvandling mellan första och andra perioden borta mot Luleå. Och det efter ett bra snack i omklädningsrummet.


– Första perioden var verkligen inte bra. Vi åkte inte skridskor, vi gav dem för mycket yta och blev mer eller mindre översköljda, säger Växjö Lakers assisterande tränare Fredrik Hellgren.

– Mellan den första och andra perioden tog vi ett snack och sa till killarna att släppa handbromsen. Alla killarna visste att vi gjort en dålig period, så det var bara att rannsaka sig själv. Och det blev ju bättre.

Andra och tredje perioden var mycket bättre från Växjö Lakers sida och efter 9 minuter och 33 sekunder av sista perioden kom också det förlösande första elitseriemålet när Liam Reddox nätade.

– Det var skönt för alla inblandade, det spelade ingen roll vem som petat in pucken. Vi hade gjort en bra period redan innan dess så vi visste att det måste komma. Hade vi inte fått in någon puck hade det nog blivit tidningsrubriker om måltorka och det kan sätta sig i skallen på killarna, så det var skönt att fick igång målskyttet.

Märktes någon skillnad på killarna efter målet?
- Nej, inget som man kunde märka rakt av i alla fall.

Till slut blev det 3-2 efter straffar och Tomi Kallio var inblandad i alla tre målen med dubbla assist plus ett straffmål.

– En av sakerna som han är här för att bidra med är målskytte så det var skönt för honom. Jag tycker att han var en av våra bästa forwards mot Frölunda och nu var han bra igen. Dessutom var det bra att vi fick lite utdelning i power play som vi har gnuggat på, säger Hellgren.

Fakta efter två matcher är att Växjö Lakers släppt in fyra mål: tre i box play och ett i öppen kasse. Noll i spel fem mot fem alltså.

– Det sänder ut tydliga signaler om att vi ska hålla oss ifrån utvisningsbåset för gör vi det är vi svåra att göra mål mot, säger Hellgren och håller med om att Martin Gerber gjorde en ny stor match.

– Absolut, och hade han inte blivit lite stängd av en egen spelare i målgården vid 1-0 så hade han nog tagit den pucken också. Det var lite otur.

Jan Urbas klev av redan i den första perioden.

– Han fick en smäll på samma axel som han opererat och hade ont. Vi vet inte så mycket nu, men får reda på mer imorgon, säger Fredrik Hellgren.