En kämparseger mot Luleå
Publicerad: 2019-11-02
Luleå kom till Växjö som ett av de formstarkaste lagen i ligan. Men denna kväll vill hemmalaget mest som kämpar ner norrbottningarna och vinner med 3-1.

Matchen börjar lite trevande precis i inledningen men efter några byten så är det hemmalaget som tar tag i diregent pinnen. Ett aggressivt Lakers som var längesen vi såg. Man sätter en enorm press på Luleås backar som nog inte riktigt väntade sig det. Hemmalaget vinner mycket puck nere i Luleås försvars zon. Och man vinner även tillbaka många tappade puckar.

Man visar inga tveksamheter när man förlorar pucken utan man sätter direkt hård press för att vinna tillbaka den. De enda sakerna som inte riktigt var bra under inledningsperioden var väl PP spelet där man fick två chanser utan att skapa någonting samt om man ska vara lite petig, att man höll sig mycket på utsidan när man ägde puck. Vilket även skotten vittnar om som slutade 6-3 till hemmalaget. 9 skott totalt mot mål. Men ett klart spelaövertag för Lakers.

Den andra perioden går i stort sett i samma tecken, men med en skillnad. Växjö Lakers blir lite rakare i sitt spel. Man vill ha fler puckar mot mål. Och bara 1.28 in i perioden blir man också belönad för detta när Martin Lundberg kastar pucken mot mål och där står Pontus Holmberg och styr in trissan till ledning för hemmalaget. Lakers fortsätter med sitt intensiva spel vilket ger många fina lägen som borde fått ett bättre öde.

Allting går i hemmalagets tecken fram till en olycklig situation där en Luleå spelare hamnar olyckligt i en duell med Tim Erixon. En situation där inte Erixon gör något fult alls, något som Bulan i Luleås bås inte håller med om. Men istället för att han får med sig utvisning där så får man istället två snabba utvisningar efter detta. Där framför allt den andra utvisningen på Rahimi känns så där. Och Luleå lyckas givetvis då kvittera matchen efter 11.01 när Ilomäki direktskjuter in 1-1.

Men två och en halv minut senare så tar Sylvegård upp pucken på högerkanten och även han slänger pucken på mål som Rautio släpper retur på och Emil Pettersson är framme och trycker in 2-1. I slutet av perioden åker Ludvig Nilsson ut dubbelt om vilket ger Luleå två lägen i numerärt överläge. Men Lakers spelar bra i boxplay och får istället en utvisning med sig. Några mer mål i mittperioden blir det inte. Lakers tar ett PP med sig däremot till period 3. Skotten i den andra slutar 14-10.

I den tredje perioden ser vi ett Lakers som är fast beslutna om att säkra dessa tre poäng. Man är väldigt noga med att ligga rätt i banan och se till att alltid vara på rätt sida om Luleåspelarna. Man jobbar stenhårt i alla lägen. Och när man väl får tag på pucken så tar man den framåt i banan.

Det blir givetvis lite för mycket Luleå i den tredje perioden, men man bjuder inte gästerna på någonting. Efter 12.32 kommer Luleås chans när Tim Erixon åker ut för en holding. Men Lakers spelar fortsättningsvis väldigt bra i sitt boxplay och Luleå får inte igenom några farligheter. I slutet tar Bulan ut Rautio och ett vilt kämpande Lakers och en vilt kämpande lagkapten, Erik Josefsson vinner puck och lägger in en förlösande avgörande puck i tom bur när klockan stannar på 19.24.

En underbar seger och härliga 3 poäng inför landslagsuppehållet. Nästa match är mot Skellefteå borta den 14 november och två dagar senare, lördagen den 16 november kommer Färjestad på besök till Vida Arena. Se till att säkra din biljett till den matchen, och kom och stötta laget igen.