• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Josefsson blir ny kapten

18 juni 2019 17:30
Nyhet

För elva år sedan kom den då 21-åringe centern Erik Josefsson från Gislaved till Växjö Lakers. Under fjolårets säsong blev trotjänaren meste Lakersspelaren genom tiderna och till hösten går han in på sin tolfte (!) säsong i klubben, den här gången med ett "C" på bröstet.


Under sina elva säsonger i Växjö Lakers har han bland annat varit med och tagit klubben till SHL, vunnit två grundseriesegrar, två SM-guld och är med sina 551 spelade grundseriematcher meste Lakersspelaren genom tiderna. Under sex säsonger har han varit assisterande kapten men nu har det blivit dags för trotjänaren att att ta över kaptensbindeln från Liam Reddox.
- Det känns jätteroligt och väldigt ärofyllt, säger en glad Erik Josefsson som i samband med dagens träning meddelade lagkamraterna den roliga nyheten.

Under sin tid i klubben har han haft Johan Markusson, Tomi Kallio och Liam Reddox som kaptener, starka ledare med ett stort hjärta på, såväl som utanför isen. Något som Erik med stolthet kommer bära vidare i sin nya roll som lagkapten.
- Alla tre kaptenerna som jag har haft under mina år i klubben har varit väldigt bra på sina sätt. Det jag framförallt tar med mig från dem är att vara lyhörd inför gruppen. I övrigt ska jag fortsätta att vara den jag är och bidra med det jag står för samtidigt som jag agerar länk mellan spelare och tränarstab, sammanfattar Erik.

De senaste fyra säsonger har Liam Reddox varit Växjö Lakers lagkapten men lämnar nu över kaptensrollen till vännen och föredetta lagkamraten Erik som han spelat tillsammans med under åtta säsonger i klubben.
- Erik är klass rakt igenom. Han sätter alltid laget i första hand, ett riktigt proffs som jobbar hårt varje dag och lätt att följa som lagkamrat. Det finns ingen person som älskar laget och staden mer än Joey, säger Liam Reddox.

I tidigare artikel beskriver ledarstaben Erik som en envis krigare som ger allt för laget och personifierar Stort Hjärta. Den typen av kille man bygger ett lag och kultur kring som är en dröm att jobba tillsammans med. Att det kommer hamna ett "C" på Josefssons bröst är kanske knappast en oväntad nyhet.
- Oavsett vad Växjö Lakers ställs inför står alltid nummer 60 där, lojal, envis och leder med exempel. Han har erfarenhet med fortsatt hunger att leda oss mot framgång samt är ett föredöme i sitt uppträdande både på och utanför isen. Självklart är Erik Josefsson vår nya kapten, säger Sam Hallam.

Vilka som blir assisterande kaptener beslutas först i augusti.