• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Josefsson blir ny kapten

18 juni 2019 17:30
Nyhet

För elva år sedan kom den då 21-åringe centern Erik Josefsson från Gislaved till Växjö Lakers. Under fjolårets säsong blev trotjänaren meste Lakersspelaren genom tiderna och till hösten går han in på sin tolfte (!) säsong i klubben, den här gången med ett "C" på bröstet.


Under sina elva säsonger i Växjö Lakers har han bland annat varit med och tagit klubben till SHL, vunnit två grundseriesegrar, två SM-guld och är med sina 551 spelade grundseriematcher meste Lakersspelaren genom tiderna. Under sex säsonger har han varit assisterande kapten men nu har det blivit dags för trotjänaren att att ta över kaptensbindeln från Liam Reddox.
- Det känns jätteroligt och väldigt ärofyllt, säger en glad Erik Josefsson som i samband med dagens träning meddelade lagkamraterna den roliga nyheten.

Under sin tid i klubben har han haft Johan Markusson, Tomi Kallio och Liam Reddox som kaptener, starka ledare med ett stort hjärta på, såväl som utanför isen. Något som Erik med stolthet kommer bära vidare i sin nya roll som lagkapten.
- Alla tre kaptenerna som jag har haft under mina år i klubben har varit väldigt bra på sina sätt. Det jag framförallt tar med mig från dem är att vara lyhörd inför gruppen. I övrigt ska jag fortsätta att vara den jag är och bidra med det jag står för samtidigt som jag agerar länk mellan spelare och tränarstab, sammanfattar Erik.

De senaste fyra säsonger har Liam Reddox varit Växjö Lakers lagkapten men lämnar nu över kaptensrollen till vännen och föredetta lagkamraten Erik som han spelat tillsammans med under åtta säsonger i klubben.
- Erik är klass rakt igenom. Han sätter alltid laget i första hand, ett riktigt proffs som jobbar hårt varje dag och lätt att följa som lagkamrat. Det finns ingen person som älskar laget och staden mer än Joey, säger Liam Reddox.

I tidigare artikel beskriver ledarstaben Erik som en envis krigare som ger allt för laget och personifierar Stort Hjärta. Den typen av kille man bygger ett lag och kultur kring som är en dröm att jobba tillsammans med. Att det kommer hamna ett "C" på Josefssons bröst är kanske knappast en oväntad nyhet.
- Oavsett vad Växjö Lakers ställs inför står alltid nummer 60 där, lojal, envis och leder med exempel. Han har erfarenhet med fortsatt hunger att leda oss mot framgång samt är ett föredöme i sitt uppträdande både på och utanför isen. Självklart är Erik Josefsson vår nya kapten, säger Sam Hallam.

Vilka som blir assisterande kaptener beslutas först i augusti.