16 matcher med poäng bröts
Publicerad: 2021-02-16
Återstart efter landslagsuppehåll och Lakersbussen åkte till Oskarshamn för derby. Efter 16 raka matcher med poäng fick Lakers lämna östkusten poänglösa.

Då är vi igång igen, alla är sugna på nya matcher och Lakers styrde mot Oskarshamn. En inledning som såg lovande ut med hårt jobb, bra passningsspel och hög intensitet. Men det varade bara i 2.13. För när Martin Lundberg blev utvisad då, så fick hemmalaget mer att säga till om direkt.

Lakers gör en klart godkänd period och man får även chansen själva i ett PP efter 14.11 när Andrew Obrien får vila för en interference. Gästerna gör det bra, men det saknas lite när det gäller det där sista. Cannata får jobba ganska ostört och även i 5 mot 5 spelet så är inte gästerna tillräckligt raka i sitt spel och framför allt villiga att ta sig in på insidan.

Trots att Lakers är det lag som driver spelet så är det hemmalaget som vaskar fram de bästa chanserna. Detta mycket för att IKO är lite rakare när man väl får möjligheterna. Man lägger puckar mot mål och kraschar så hårt man kan. Därför är hemmalaget lite närmare en ledning. Dom vinner även skotten i den första perioden med 10-9.

Den andra perioden blir också mållös, men för den sakens skull inte händelsefattig. Det är fortsatt Lakers som driver matchen, och som har mest puckinnehav. Det enda vi får i protokollet i den här perioden är i slutet när Folin lite olyckligt åker ut för en tripping.

Hemmalagets bästa chans kommer i i slutet av PP spelet när en förädisk sargstuds håller på att ställa Fasth. Men pucken letar sig bara parallellt med mållinjen. Gästernas bästa chans har Emil Pettersson när han skjuter i stolpen. Det är fortfarande lite för mycket på utsidan i spelet med puck. Trots att man många gånger flyttar puck på ett väldigt bra sätt så är man ändå inte tillräckligt mycket på insidan. I stort sett alla skott från gästerna kommer utifrån. De skott som når fram till Cannata är oftast ganska enkla.

Skotten i den andra perioden vinns av gästerna med 7-11, men fortfarande 0-0 efter 40 minuters hockey.

I den tredje perioden kommer avgörandet och det är hemmalaget som idag är lite vassare och lite mer raka i sitt spel. Man gör färre misstag och sedan tar man vara på det som bjuds på ett helt annat sätt jämfört med gästerna.Det börjar redan efter 43 sekunder när Obrien kastar en puck på mål långt upp från blå. Pucken dyker ner mellan benen på Viktor Fasth.

Och som vi sa så utnyttjar hemmalaget det som bjuds, och så också när Palmberg får sätta 2-0 efter att Lakers slarvar på offensiv blå, och trots att man är 2 man hem så går båda Lakersspelarna på samma gubbe, nämligen puckförande Sabolic. Som då lägger den till Palmberg som kan åka och sikta, och visar oss alla lite hur det ska gå till. Målet kommer efter 3.57.

Sedan bjuds hemmalaget på ytterligare ett mål, denna gång kanske mer från domarna som väljer att blåsa straff när Joel Persson jagar ikapp efter ytterligare slarv på offensiv blå, och han på ett bra sätt lyfter motspelarens klubba. Men domaren väljer av någon anledning att blåsa straff. Detta sker dessutom i numerärt överläge för gästerna, hemmalaget utnyttjar straffen, och vi har 3-0 efter 12.42.

Lakers får ytterligare ett PP med några minuter kvar av matchen där man egentligen för första gången i matchen tar pucken in mot mål på riktigt. Och då blir det klapp klapp från Calof till Pettersson och slutligen till Rosén som kan lägga pucken i öppet mål efter 16.16. Men den här matchen var avgjord efter hemmalagets 2-0 mål. Våra krigare var lite för bekväma denna afton och hade dessutom lite sämre tålamod än hemmalaget.

Det blev ett antal misstag som avgjorde, och det var Växjö Lakers som stod för missarna, och hemmalaget som utnyttjade det till fullo. I den här ligan går det inte att vila sig till några poäng. Det krävs hårt jobb och stor vilja för att vinna, oavsett vem motståndaren är. Lakers vinner skotten med 26-33, men som vanligt ger det inget annat än bra Corsi, vilket vi inte har någon nytta av. Det krävs mer attack från Lakers om man ska vinna matcher.

Nästa match är mot Malmö i Malmö Arena på lördag med nedsläpp kl. 15.15.