• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Högerskytt signad och klar

21 maj 2019 18:00
Nyhet

Efter fem år i USA återvänder högerskytten nu till Sverige, redo att dra på sig Växjö-tröjan. Växjö Lakers välkomnar centern Jakob Forsbacka Karlsson, senast från Bostons farmarlag Providence Bruins.


Jakob Forsbacka Karsson är född och uppvuxen i Stockholm med Hammarby IF som moderklubb.

Sina juniorår tillbringade han inledningsvis i Nacka och Linköping för att sedan bege sig över Atlanten och spela i den amerikanska juniorhockeyligan USHL. På sina 110 matcher i Omaha Lancers stod centern för hela 86 poäng, varav 35 mål och 51 assist. Efter två säsonger tog han klivet in i college hockeyns värld (NCAA), då han 2014 antogs till Bostons University.

I 2015 års NHL-draft skulle han även komma att draftas av just Boston Bruins när han gick som #45 i andra rundan.

Med två framgångsrika college säsonger i bagaget bestående av 63 poäng (24+39) på 78 spelade matcher fick högerskytten chansen av Boston Bruins då han kallades upp för en matchs spel för det anrika NHL-laget. Sedan dess har han spelat 28 NHL-matcher samt 86 AHL-matcher i farmarlaget Providence Bruins.

Efter fem års tid över Atlanten står det nu klart att Jakob återvänder till Sverige för att göra debut i Svenska Hockeyligan.

"Den höga ambitionsnivån passar mig perfekt"

- Jag tycker det ska bli otroligt spännande att fortsätta min karriär och utveckling som spelare i Växjö, nu när jag av familjeskäl kommer till Sverige. Den höga ambitionsnivån och viljan att hela tiden jobba för att bli bättre som Växjö Lakers har passar mig perfekt, säger en förväntansfull Jakob som fortfarande är på plats i Boston.

Den 185 cm långa och 83 kg tunga 22-åringen har vid ett flertal tillfällen representerat Sverige i juniorsammanhang och har hela fyra världsmästerskap på CV:t. Kommande säsong blir dock hans första i SHL.

Så här säger Sportchef och VD Henrik Evertsson om det senaste nyförvärvet;

- Jakob är en spelare som spelar bra hockey över hela banan. Med ett exceptionellt spelsinne och fin skridskoåkning som grund så får man en grymt nyttig spelare i Jakob. Vi vill som vanligt när det gäller spelare in till vår organisation hjälpa till att ta dem till nästa nivå, här är det NHL det är inget snack om det.

Över de två år kontraktet är skrivet på är det vår absoluta ambition att Jakob skall vara en mycket tongivande spelare i serien.