Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov

Högerskytt signad och klar

21 maj 2019 18:00
Nyhet

Efter fem år i USA återvänder högerskytten nu till Sverige, redo att dra på sig Växjö-tröjan. Växjö Lakers välkomnar centern Jakob Forsbacka Karlsson, senast från Bostons farmarlag Providence Bruins.


Jakob Forsbacka Karsson är född och uppvuxen i Stockholm med Hammarby IF som moderklubb.

Sina juniorår tillbringade han inledningsvis i Nacka och Linköping för att sedan bege sig över Atlanten och spela i den amerikanska juniorhockeyligan USHL. På sina 110 matcher i Omaha Lancers stod centern för hela 86 poäng, varav 35 mål och 51 assist. Efter två säsonger tog han klivet in i college hockeyns värld (NCAA), då han 2014 antogs till Bostons University.

I 2015 års NHL-draft skulle han även komma att draftas av just Boston Bruins när han gick som #45 i andra rundan.

Med två framgångsrika college säsonger i bagaget bestående av 63 poäng (24+39) på 78 spelade matcher fick högerskytten chansen av Boston Bruins då han kallades upp för en matchs spel för det anrika NHL-laget. Sedan dess har han spelat 28 NHL-matcher samt 86 AHL-matcher i farmarlaget Providence Bruins.

Efter fem års tid över Atlanten står det nu klart att Jakob återvänder till Sverige för att göra debut i Svenska Hockeyligan.

"Den höga ambitionsnivån passar mig perfekt"

- Jag tycker det ska bli otroligt spännande att fortsätta min karriär och utveckling som spelare i Växjö, nu när jag av familjeskäl kommer till Sverige. Den höga ambitionsnivån och viljan att hela tiden jobba för att bli bättre som Växjö Lakers har passar mig perfekt, säger en förväntansfull Jakob som fortfarande är på plats i Boston.

Den 185 cm långa och 83 kg tunga 22-åringen har vid ett flertal tillfällen representerat Sverige i juniorsammanhang och har hela fyra världsmästerskap på CV:t. Kommande säsong blir dock hans första i SHL.

Så här säger Sportchef och VD Henrik Evertsson om det senaste nyförvärvet;

- Jakob är en spelare som spelar bra hockey över hela banan. Med ett exceptionellt spelsinne och fin skridskoåkning som grund så får man en grymt nyttig spelare i Jakob. Vi vill som vanligt när det gäller spelare in till vår organisation hjälpa till att ta dem till nästa nivå, här är det NHL det är inget snack om det.

Över de två år kontraktet är skrivet på är det vår absoluta ambition att Jakob skall vara en mycket tongivande spelare i serien.