• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec

J20: Storseger mot Örebro

20 september 2020 17:19
J20

J20 var återigen redo för match denna gången mot Örebro HK och det var ett ruskigt taggat lag som kom ut på banan efter gårdagens snöpliga förlust. Växjö tog tidigt ledningen och sedan lämnade de aldrig ifrån sig den. Efter två riktigt bra perioder kunde Växjö hålla undan och vinna med hela 6-1, en av de stora segerorganisatörerna var Eric Juhlin med sitt hat-trick.


Växjö rivstartade dagen match och redan i det första bytet parkerade laget nere i Örebros zon vilket tillslut tvingade Örebro att dra på sig en utvisning. I det efterföljande powerplayet slog Växjö till med vad som såg ut som en intränad variant. Målet gjordes av Victor Stjernborg som tryckte dit pucken upp i krysset efter att ha lämnats ensam framför mål. Det såg ut som ett chockat Örebro inledningsvis och Växjö fortsatte att skölja över dom. 2-0 kom helt rättvist men dock lite turligt efter att Växjös tjekiske back Tadeas Talafa skjutit vid sidan av mål men pucken studsat via plexiglaset i en bana över mål och in via målvaktens rygg. 3-0 kom snabbt därefter genom Eric Juhlin som kom fri och satte dit pucken bakom en chanslös Örebromålvakt som efter målet fick se sig sjölv bytas ut. Innan perioden var över lyckades dock Örebro reducera till 3-1 som sen stod sig perioden ut.

Den andra perioden blev en chansrik historia, det svängde åt båda hållen men det var Växjö som var det effektivare laget. 4-0 kom på styrning av Eric Juhlin efter att Växjö vunnit en tekning i offensiv zon och sen kastat in en puck på mål från backplats. 5-0 kom efter en tilltrasslad situation bakom mål där pucken helt plötsligt dök upp på bladet hos Eric Juhlin, vem annars. Juhlin fullbordade därmed sitt hat-trick. Växjö skulle få ytterligare en chans att dryga ut sin ledning då Hugo Wirell blev hakad i samband med ett friläge. Domaren blåste straff, en straff som Patrik Molin-Björk tog hand om, han hittade en liten lucka mellan benen på målvakten och 6-1 var ett faktum.

Iden tredje perioden var det ett noggrant Växjö som effektivt och kontrollerat spelade av matchen. Det bjöds på några få chanser men då stod Albin Mörck i Växjös mål i vägen. 6-1 stod sig perioden ut och Växjö tog hem samtliga tre poäng. De tre poängen innebär att Växjö nu samlat ihop nio poäng på de fem första matcherna, laget återfinns pp en tredje plats i tabellen. Nästa match spelas på fredag då Rögle BK kommer pp besök i Växjö Ishall.

Matchen i siffror

Växjö Lakers - Örebro HK 6-1

Skott: 31-24

Utv. min: 10-4

1-0 Victor Stjernborg (M.Fridén, T.Fridén)

2-0 Tadeas Talafa (Kruukka, Molin-Björk)

3-0 Eric Juhlin (Stjernborg, Leijonhufvud)

3-1 Simon Forsmark (Sohrner, Barklund)

4-1 Eric Juhlin (Dahlin, Frängqvist)

5-1 Eric Juhlin (Stjernborg, Leijonhufvud)

6-1 Patrik Molin-Björk