Målvakt klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2019-11-10
Nyhet
Växjö Lakers förstärker med ytterligare en målvakt och välkomnar 23-årige Erik Källgren, som efter en period i Nordamerika återvänder hem till Sverige.

Erik Källgren är född och uppvuxen i Stockholm med Lidingö Vikings som moderklubb. Sina juniorår tillbringade den 191 cm långa och 91 kg tunga målvakten i LHC:s organisation. Efter att ha blivit utlånad 3 matcher till Allsvenska IK Oskarshamn säsongen 2014/15 fick han på nytt förtroende säsongen därpå och lånades ut för spel i Allsvenskan även då. I 2015 års NHL-draft draftades Erik av Arizona Coyotes som nummer 183 i sjunde rundan.

Med draften samt en framgångsrik Hockeyallsvensk säsong i ryggen värvades målvakten till AIK där han tillbringat de senaste två åren och ifjol var han med och tog klubben till serieseger.

2019 års säsong inleddes med spel i AHL och ECHL. Nu återvänder han hem till Sverige och gör sig redo att ansluta till Växjö Lakers.

- Erik är en målvakt som vi tittade på förra året när han var med och förde AIK till serieseger i Hockeyallsvenskan. När han nu kom hem från Nordamerika tidigare än planerat valde vi att slå till, berättar Sportchef Henrik Evertsson.

Så här säger nyförvärvet om att komma till Växjö Lakers;
- Det känns riktigt bra att få komma till Växjö. Jag är jätteglad över att få den här chansen och jag tror verkligen att Växjö Lakers är rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas i. Jag ser fram emot att få representera klubben.

Kontraktet gäller till och med säsongen 20/21.

PR & Kommunikation Carolina Toresson