Välkommen Ludvig Nilsson
Publicerad: 2019-04-12
Nyhet
Det har blivit dags att presentera ännu en pusselbit i kommande säsongs lagbygge - forwarden Ludvig Nilsson, senast från SHL-konkurrenten Brynäs IF.

Ludvig är född i Stockholm med Huddinge IK som moderklubb. Den 186 cm långa och 87 kg tunga forwarden gick Timrås hockeygymnasium, klubben där han även skulle komma att göra sina första SHL-matcher i. Nu har vänsterskytten hunnit spela 108 SHL-matcher och har de senaste två säsongerna tillhört Brynäs IF:s organisation. Fjolårets säsong stod han för 17 poäng (3+14). Ludvig har även 192 Allsvenska matcher på meritlistan och har som junior representerat Sverige i ett flertal landslagssammanhang.

"Känns fantastiskt att få bli en Laker"

- Det känns fantastiskt att få bli en "Laker". Jag har enbart hört bra saker om klubben så när Växjö hörde av sig var det inga som helst tveksamheter om att skriva på. Det känns helt rätt för mig att ta nästa steg i min utveckling och samtidigt vara med att hjälpa klubben till nästa SM-guld, säger en förväntansfull Ludvig.

Så här säger sportchef och VD Henrik Evertsson om tillskottet;
- Jag har hela säsongen tyckt att Ludvig varit en väldigt jobbig spelare att möta, har känt mig irriterad på honom efter i princip varenda möte med Brynäs. Det är en väldigt bra markör på någon man borde värva.

Som spelare är Ludvig en väldigt hårt arbetande, skridskostark forward. Han gjorde också ett väldigt gott jobb framför kassen i Brynäs powerplay.

Avtalet är skrivet på 2 år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson