Viktor Fasth återvänder till Växjö Lakers
Publicerad: 2017-05-01
Nyhet
Med hela tre år i klubben sedan tidigare kommer nu en av Sveriges i särklass bästa målvakter tillbaka till Växjö Lakers och SHL. Vi välkomnar Viktor Fasth tillbaka i organisationen!

Under tre säsonger, 2007-2010 spelade han i det då allsvenska Växjö Lakers för att sedan ta klivet upp till SHL. Sedan dess har han bara klättrat i karriären och har numera både NHL-spel och KHL-spel på meritlistan. Dessutom gör 34-åringen från Kalix sig redo för sin tredje VM-turnering i Tre Kronor.

Förutom en lång meritlista har Viktor fått utmärkelser så som "Guldpucken" (SHL best player) och "MVP" under VM 2011. Han har även tilldelats "Honken Trophy" (SHL goalie of the year) under sina två säsonger i SHL.

Senast kommer Viktor från spel i ryska topplaget CSKA Moskva där han spelat de två senaste säsongerna. Nu står det dock klart att Viktor återvänder till Växjö Lakers för tre nya år i klubben.

"Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka igen".

- Jag tycker det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka igen. Växjö har något riktigt bra som organisation och som lag, så det ska bli riktigt spännande att få vara en del av, säger Viktor Fasth.

Såhär säger Sportchef, Henrik Evertsson om värvningen av landslagsmålvakten.
- Vi har idag skrivit ett treårsavtal med Viktor Fasth. Viktor hade sitt lilla genombrott med oss i allsvenskan. Han har sedan dess haft ett antal genombrott till på i princip alla hockeyns nivåer. Det är idag en målvakt av absolut högsta klass.

I och med den relativt radikala förändring som sker med Viktors intåg har Joakim Eriksson och Växjö Lakers ömsesidigt kommit fram till att inte fullfölja Jockes andra år på kontraktet.

I och med värvningen är målvaktssidan komplett och Växjö Lakers målvaktsbesättning består kommande säsong av Viktor x2.
- Vi känner att med Viktor och Viktor har vi en mycket tilltalande målvaktssituation på såväl kort som lång sikt, säger Henrik.

PR & Kommunikation Carolina Toresson