Bonuspinnen till Lakers efter Melarts bomb
Publicerad: 2021-01-04
Det första av två back-to-back möte i rad är avklarat när Djurgården besökte Vida igen. Åter delad pinne, och sen bombade Melart hem bonuspinnen i overtime.

Återigen har vi Djurgården som gäster, bara 2 dagar efter och en rejäl chans till snabb revansch. Men då vet vi som såg lördagens match att det krävs vissa förändringar i spelet för att få till detta. Och trots att hemmlaget vinner den första tekningen genom en rejäl fight av Drury och en rejält hejande från båset så vinner ändå gästerna ganska snabbt tillbaka den och får direkt ett långt tungt anfall mot hemmalaget.

Åter igen är man väldigt passiv i egen zon och gästerna får åka i åttor runt hemmaspelarna. Gästernas inledande övertag håller i sig i några minuter innan hemmalaget hittar in och får lite eget spel. Men precis som senast så ser det lite trögt ut. Gästerna lyckas om och om igen att stressa fast Lakers backar i egen zon samtidigt som man inte får någon längd alls i sina egna anfall.

Mycket pucktapp i mittzon, och de puckar som kommer ner i offensiv zon är man oftast inte i närheten av att få tag på. Dessutom är synkningen i den egna offensiva pressen väldigt dålig och oftast ser vi bara enmanspress som gästerna ganska lätt spelar sig ur.

Efter 13.21 åker Ilari Melart ut för en hög klubba, vilket den lilla publiken i Vida ganska tydligt kunde se på reprisen att det inte var. Melarts klubba var inte i närheten av Djurgårdsspelarens ansikte. Men men, thats the game, och boxplay blev det. Ett boxplay man faktiskt gör riktigt bra och dödar ganska enkelt. Men gästerna har taktpinnen och man är det lag på banan som skapar längre anfall och i slutet av perioden får man också till slut utdelning när Viktor Fasth inte orkar med att ta retur efter retur och målet skrivs på Manuel Ågren. Även skotten går till gästerna med 6-9.

Den andra perioden blir spelmässigt, framför allt offensivt ett uppsving för hemmalaget. Man är lite mer rak på mål och skapar betydligt mer när man väl kommer in i offensiv zon. Men fortfarande så synkar inte presspelet riktigt så när vi väl förlorar pucken så är det inte många gånger vi kan få fast den igen utan Djurgården får ta sig ut.

Sen har hemmalaget även under den andra perioden stora problem med gästernas spel i Lakers zon. Man kommer ganska enkelt in och även när man tvingas dumpa så är man väldigt snabbt nere och kan sätta press och vinner ofta tillbaka pucken. Sargspelet vinner nog Djurgården 9 av 10. Men vi får trots detta en utdelning tidigt i perioden när Andrew Calof hittar nätet från ingen vinkel alls där han träffar Svedberg i nacken och in i mål. Det betyder kvitterat och målet kom efter 4.11.

Båda lagen har chanser att ta ledningen men närmast är nog trots allt gästerna där man i stort sett har öppet mål och skjuter långt över. Att Lakers gör en bättre period ser vi även på skotten i den andra som man vinner klart med 16-10.

Den tredje perioden blir en riktig kamp mellan två jämna lag. Även om det fortfarande känns som att Djurgården har lite lättare i sina ingångar offensivt. Lakers vinner skotten även i andra perioden med 11-7 och båda lagen har varsett PP. Båda lagen visar styrka i respektive offensiv zon när man får fast pucken. Men vi får en mållös sista period och vi går in i en overtime även denna gång.

Och i övertidsspelet är det gästerna för hela slanten. Först är det Drury tillsammans med Vainio och Calof som får försöka stå emot. Djurgåren lyckas få iväg ett skott, vilket Fasth räddar och blockerar. Sen kommer Ilari Melart in tillsammans med Rosén och Emil Pettersson.

Här lyckas Rosén äntligen vinna en tekning till Emil som spelar Melart som tar fart genom mittzon. Han tvärar över på höger sida och strax efter blå går han inåt i banan, mot centrallinjen och laddar ett slagskott som inte Svedberg hinner med på och bonuspinnen stannar kvar i Småland den här gången. Melart verkade trött på allt daltande och tog saken i egna händer, och det tackar vi för. Skotten vinns av hemmalaget med 34-27.

Nästa match ser vi på torsdag när vi kör nästa back-to-back möte. Då kommer Skellefteå AIK på besök, och sen på lördag är det retur i Skellefteå. Nedsläpp på torsdag är kl 19.00.