• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan

Norrena till Växjö Lakers

13 maj 2012 10:34

Växjö Lakers har gjort klart med en av två målvakter till nästa säsong och det handlar om veteranen Fredrik Norrena.


Norrena gjorde i vintras sin sjätte säsong (och tredje raka) i Linköping och vaktade målet i 47 matcher och släppte in 2,31 mål per match samt hade en räddningsprocent på 91,8 %.

– Det är en riktigt bra målvakt och när han blev tillgänglig på marknaden så kändes det helt rätt för oss. Det är återigen en av de spelarna som vi känt har varit som mest jobbiga att möta under säsongen, och det är en bra måttstock för oss, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Fredrik ger sitt lag chansen att vinna så gott som varje kväll. Vi känner att Fredrik passar in i vårt sätt att spela försvarsspel. Det här var ett läge på marknaden där vi kände att vi måste slå till.

38-årige Norrena har massvis med rutin att luta sig mot. Förutom sju elitseriesäsonger (sex med Linköping och en med Frölunda) har finländaren två och en halv NHL-säsong, en halv säsong i KHL samt flera landslagsuppdrag på sitt CV.

2003 blev det SM-guld med Frölunda, 2009 vann han Gargarin Cup med Ak Bars Kazan och i Finland har det blivit totalt fyra mästerskapsguld. Internationellt har det blivit både brons och silver i VM samt silver i OS.

– Rutin är givetvis viktigt och det får man säga att Norrena har. Han har alltid levererat, även den gångna säsongen även om Linköping som lag hade det tungt, säger Evertsson.

Norrena är också känd för sin vinnarskalle.

– Det är så man upplever honom och att vinna är väldigt viktigt för honom, och det är en mentalitet som vi hyllar. Vinnarmentalitet kan man inte få för mycket av. Det ger gruppen som helhet mycket.

Han är också duktig med klubban?
- Han är suverän med klubban. Det var inte den detaljen som avgjorde att han kommer hit på något sätt, men det är klart att det är en bra krydda.

Kontraktet med Fredrik Norrena är skrivet på ett år.

Ytterligare en målvakt ska värvas inför nästa säsong.

– Vi känner oss trygga med vad vi fått in i Fredrik Norrena men vi vill få in en bra målvakt till för att få till en bra konkurrenssituation. Vi vill få en kille som vill framåt, säger Henrik Evertsson.

-> Lagbygget 2012/13