Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Gustav Rydahl klar för Växjö Lakers

17 juni 2014 13:15

Växjö Lakers har gjort klart med forwarden Gustav Rydahl som närmast kommer ifrån spel i Frölunda.


Växjö Lakers har lagt ytterligare en pusselbit i laget inför kommande säsong. Under tisdagen blev forwarden Gustav Rydahl klar för spel i klubben.

19-åringen är från Karlstad, har spelat i Frölunda sedan 2011 och har gjort totalt 53 SHL-matcher. Den gångna vintern svarade Rydahl för ett mål på 22 SHL-matcher i Frölunda samt sex poäng på 23 allsvenska matcher i Mora.

– I och med tappet av Johan Markusson så tappar vi mycket fysik och för att få in en mer fysisk spelstil i truppen så har vi valt att plocka in Gustav Rydahl, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– I honom får vi fysiken både på lång och kort sikt. Vi tar över Frölundas kontrakt med honom som gäller i ett år till, men faller det här väl ut hoppas vi givetvis att Gustav finns med i vårt lag en lång tid framöver.

Gustav Rydahls styrka är just det fysiska spelet.

– Detta är en kille som vi upplevt är oerhört jobbig att möta. Han är stark i närkamperna och har en spelstil som är på gränsen och det är något som vi behöver i truppen, säger Evertsson.

– Som många andra forwards i vårt lag så kan han spela både center och vinge. Han har mestadels gått som center i Frölunda, men kanske har en spelstil som passar bättre som vinge. Han är född 1994 men har redan samlat på sig gott om seniorerfarenhet och kan gå in och bidra direkt.

Växjö Lakers fyller därmed också på talangbanken i truppen.

– Vi började ifjol med värvningen av Malte Strömwall och fortsätter nu med Gustav Rydahl där vi ser en långsiktig potential.

Avtalet med Gustav Rydahl, som är övertaget från Frölunda, gäller över säsongen 2014/15.

» Lagbygget 2014/15