Förlust för J18 mot Frölunda
Publicerad: 2021-10-22
Igår ställdes även Växjö Lakers J18-lag mot Frölunda i Frölundaborg. Hemmalaget bjöd på tufft motstånd och Växjö fick se sig besegrade.

Det är hemmalaget Frölunda som inleder matchen starkast och får betalt för det. Redan efter 30 spelade sekunder får Växjö Lakers spela boxplay där Frölunda är effektiva och tar ledning med 1-0. Fem minuter senare utökar dem ledningen till 2-0. I mittakten av första perioden lyckas Växjö reducera till 2-1 genom Jacob Sagadin. Frölunda forsätter med sin energi vilken man inte riktigt lyckas matcha och med 2 minuter kvar av första perioden utökar dem ledningen med ytterligare ett mål. Perioden slutar 3-1.
Skott: 11-6

I periodpausen gör Växjö Lakers ett målvaktsbyte på grund av skada. Man spelar bättre i andra än i första perioden men kommer ändå inte riktigt upp i vår nivå. Trots det lyckas man vinna perioden med 0-1.Resultatet efter två spelade perioder är därmed 3-2.
Skott: 16-9

I tredje perioden försöker Växjö Lakers ta sig genom Frölundas starka försvar och skapar chanser framåt men hemmalaget gör det bra och stänger ut Växjö. Man förlorar sista perioden med 2-0 och matchen slutar 5-2.