Tre härliga poäng i julklapp
Publicerad: 2019-12-19
Avslutningsvis innan jul tog sig Växjö Lakers ner till Ängelholm för match mot Rögle BK. Och det blev inga vackra poäng men ändå tre härliga i julklapp.

Vi ser en väldigt sömning inledning med väldigt mycket slarv, dåliga passningar och väldigt lågt tempo. Matchen får väl ingen fart alls förrän efter 7.02 när Emil pettersson åker ut och vi får matchens första utvisning och PP spel för hemmalaget. Och Rögle med Kodie Curran behöver bara 11 sekunder för att ta sig upp i ledningen i matchen. Målet kommer efter 7.13 på direktskott på pass från Niklas Hansson.

Växjö Lakers har definitivt inte tagit på sig blåställen direkt, snarare mjukisbrallorna för lite softande framför TV:n. Men en spelare som faktiskt har krigardräkten på sig är Martin Lundberg, som försöker visa övriga vägen när han bara 1.50 senare krigar in kvitteringen bakom Rifalk i Röglekassen när klockan stannar på 9.03.

Men något momentum får inte Lakers trots den snabba kvitteringen. Det ser alltjämt väldig segt ut. Därför blir man nästan lite förvånad när Shinnimin vänder och kontrar med Gynge till höger om sig, och själv sprättar upp ledningspucken i taket. 1-2 efter 11.58 känns otroligt skönt, men inte jätte rättvist. För det är fortsättningsvis Rögle som styr och ställer där ute och man är väldigt nära en kvittering i slutsekunderna.

Men Lakers håller sin ledning perioden ut. Hemmlaget leder skotten efter den första perioden med 6-4.

Den andra ronden tillhör ingen av de roligare som skådats den här sidan jul i alla fall. Några målchanser får vi se, bl.a ett friläge från Gynge utan nätrassel. Rögle har desto mer chanser utan att få utdelning. Andra perioden handlar mest om utvisningar , två för Lakers på Roman Horak och Miika Koivisto. Även Rögle tilldöms en utvisning efter 11.57.

Det enda vi kan konstatera är att Koivistos utvisning kommer i slutet och genererar ytterligare 1.48 i numerärt underläge i straten av tredje. Samt att Lakers bara får iväg 2 skott på mål i den andra perioden mot Rögles 10. Total skotstatistik efter 2 perioder skrivs till 16-6.

Sista delen av matchen blir givetvis en prövning, och det för bägge lagen. Efter 9.25 åker Brendan Shinnimin ut för en slashing, i en sekvens där Lakers faktiskt har tagit över lite av momentumet. Rögle tar över lite i kombination med utvisningen och har bra lägen för en kvittering. Men är det något vi inte kan klaga på idag är hur man spelar i egen zon.

Tim Erixon blockar ett tungt skott och fortsätter att slita igenom hela det numerära underläget. Man klarar av detta på ett bra sätt och får själva chansen i PP efter 13.38. Inga riktigt giftiga chanser i just PP spelet men vi ser bl.a Linus Högberg skicka iväg en projektil i stolpen till vänster om Rifalk. Även Emil Pettersson har en bra inbrytning med skott som tyvärr går i burgaveln.

I slutet, med bara 29 sekunder kvar skickar Josen pucken över sargen och vi får en gastkramande avslutning när hemmalaget tar ut målvakten och får spela 6 mot 4. Några halvchanser skapar man framför Fasth, men Viktor håller tätt och vi går till Julvila med ytterligare 3 härliga poäng. Inga snygga poäng den här gången, men 3 poäng är trots allt 3 poäng. Skotten i sista sluta 8-8 och totalt 24-14.

Nästa match är mellandagshockey i Vida Arena på annandagen då Djurgården från vår huvudstad kommer på besök. Kl 18.00 på torsdag är det nedsläpp. Glöm inte säkra din plats i Vida Arena då!