Robin Söderqvist klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2014-06-19

Växjö Lakers har gjort klart med centern Robin Söderqvist som närmast kommer ifrån Frölunda. 

Växjö Lakers har gjort klart med centern Robin Söderqvist som närmast kommer ifrån Frölundas organisation. 

19-åringen levererade 46 poäng (17+29) på 41 matcher i J20 SuperElit den gångna vintern, och gjorde dessutom fem SHL-matcher med Frölunda samt sju matcher med Oskarshamn i HockeyAllsvenskan. 

- Vi har en situation där vi saknar ett par årgångar unga spelare i vår organisation och därför håller vi hela tiden ögonen öppna för att fylla på med spelare i den åldern för att kunna slussa in dem. Vi tycker att Robin Söderquist är en spelare som är alldeles för bra för att stå utan kontrakt, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Robin var lagkapten i Frölundas juniorlag ifjol och har känt på både SHL och allsvenskan. Han är en kanonduktig center som är värd en chans. Det är en kille som kan kombinera ett smart och traditionellt centerspel med att också producera framåt. Kan han ta med sig det in i seniorhockeyn, vilket det finns alla möjligheter till med bra träning och utveckling, så har vi en väldigt bra spelare. Han är en riktigt bra karaktär och vill verkligen det här. 

Avtalet med Robin Söderqvist är skrivet på två år men första året kommer han att lånas ut. 

- Vi kommer att låna ut honom under kommande säsong, men han kommer givetvis att finnas tillgänglig om det går väldigt bra eller om vi behöver honom. Initialt så lånas han ut för att få en bra utveckling och detta är en kille som vi tar in på sikt, säger Evertsson. 

- Nu har vi säkrat upp tre spelare födda 1994 och en spelare född 1995 på forwardssidan, vilket känns väldigt bra. 

» Lagbygget 2014/15

Redaktör Jonas Gustavsson