• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Rydahl: "Ska vara jobbig för motståndarna"

21 juni 2014 09:24

Senaste Växjö Lakers-tillskottet Gustav Rydahl hymlar inte med vad han är för sorts spelare - han ska kort och gott göra livet på isen surt för motståndarna.


– Jag är en power forward som är jobbig att möta, som tacklas en hel del och som ska vara under skinnet på motståndarna. Jag ger alltid 100% för laget och spelar med mycket hjärta. Jag gör det som krävs för att vinna helt enkelt, säger Gustav Rydahl.

– I yngre år kanske jag var mer av en finlirare, men nu har jag hittat en annan roll och blivit lite defensivare med åren.

19-åringen är från Karlstad, inledde hockeykarriären i Färjestad och flyttade sedan till Frölunda när det var dags att spela J20-hockey.

– Jag spelade i Färjestad tills det var dags för J20-hockey, men de hade inget J20-lag och då hamnade jag i Frölunda. Där har jag spelat sedan dess, berättar Gustav som fick ta sin första SHL-skär säsongen 2012/13.

– Jag blev uppkallad där efter ett och ett halvt år ungefär, det var givetvis stort. Det var under lockouten så jag fick spela istället för Matt Duchene eftersom hans papper inte var klara, så det var speciellt. Och det var ju många bra spelare i laget då också.

Den gångna säsongen blev det 22 SHL-matcher och ett mål - plus en utlåning till Mora. Efter säsongen ville han söka sig vidare.

– Sedan jag lämnade Frölunda har min agent kollat på alternativen och på den vägen är det med Växjö Lakers, säger Gustav.

– Nu känns det verkligen jättebra och det är bara att komma hit och köra. Växjö Lakers har gått framåt varje år och jag ser fram emot att representera klubben.

Vad vet du om Växjö Lakers då?
- Det är ett bra hockeylag (haha). Nä, men jag har varit här och kollat runt lite, det finns en härlig arena och allt är fräscht. Jag har ju spelat här innan och det är bra tryck med bra fans. Staden är också fin, lite liknande Karlstad.

19-åringen har lirat i juniorlandslagen sedan 16-årsåldern, men kom inte med i den gångna säsongens JVM-trupp.

– Det hade varit grymt kul att spela junior-VM så klart, men nu kom jag inte med och det är ändå inte hela världen, säger Gustav som istället blickar fram emot hösten.

– Mitt mål här är först och främst att ta en plats i laget och bidra med det jag kan och det jag är bra på. Sedan får vi se var det leder. Rent fysiskt har det inte varit några problem att kliva in i seniorhockeyn, det handlar mer om farten men den kommer mer och mer.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
- Jag har spelat med Malte Strömwall i juniorlandslaget.

Till sist, gör du helst mål eller sätter in en bra tackling?
- Det är inte fel att göra mål, men det är lika skönt att sätta en riktigt bra tackling (haha).