• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Cristopher Nilstorp klar för Växjö Lakers

23 juni 2014 11:00

Växjö Lakers har gjort klart med målvakten Cristopher Nilstorp som närmast kommer från spel i Dallas Stars organisation.


De två senaste säsongerna så har Cristopher Nilstorp spelat ishockey i Nordamerika där det blev totalt sex NHL-matcher, i övrigt spel i AHL-laget Texas Stars.

För bara några dagar sedan var 30-åringen en av nyckelspelarna när just Texas vann AHL-slutspelet och därmed bärgade Calder Cup.

I Sverige har Nilstorp lirat i Malmö, Rögle och Färjestad. Säsongen 2008/09 gjorde han dessutom en match i Växjö Lakers som utlånad från Rögle - men nu handlar det alltså om ett permanent kontrakt.

– Cristopher är ganska exakt det som vi har letat efter. Det är en rutinerad och duktig målvakt som har varit med och vunnit mycket. Det känns väldigt bra och det känns verkligen som vi hittat rätt i vårt målvaktspar, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Jag tror Cristopher hade haft chansen att skriva ett nytt NHL-kontrakt, men då hade han troligen hamnat som gjuten tvåa och som 30-åring vill man spela matcher. Han vill spela, vara delaktig och ha chansen att vinna något, och det får han hos oss. Han gillar vår satsning och ser att vi är på väg att göra något bra. Men bara för det är jag säker på att han inte gett upp sin NHL-dröm.

Nilstorp har gjort sig känd som en vinnare: förutom vårens buckla i AHL har han tagit upp Rögle i SHL och vunnit SM-guld med Färjestad.

– Sista året i Färjestad var han seriens bäste målvakt och bar laget på många sätt. Året innan gjorde han ett fantastiskt slutspel. Det är en kille som är en van vinnare och det är en mentalitet som vi gärna fyller på i laget, säger Evertsson.

– Cristopher är en modern målvakt med bra storlek, men som ändå är snabb och rörlig. Han plockar med "fel" hand, vilket är lite udda. När han har stäm i sitt spel så är han otroligt tät. Han är också i en bra ålder, som 30-åring är han rutinerad men inte gammal.

Målvaktsparet kommande säsong blir således Nilstorp och Stefan Steen.

– Vi har en jättetalang i Stefan Steen som nu får en jättebra mentor och någon att ta sikte på, samtidigt som Christopher får någon som jagar honom varje dag, och det är precis som vi vill ha det, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet med Cristopher Nilstorp är skrivet på två år.