• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Söderqvist: "Gillar att det finns en plan"

24 juni 2014 11:34

Förra veckan gjorde Växjö Lakers klart med centern Robin Söderqvist som gillar den plan som klubben satt upp för honom.


Tanken är 19-åringen ska lånas ut under första Växjö Lakers-säsongen.

– Alltså, allt kan ju hända. En skada och man kan vara inne. Men jag tror det är bra för mig att bli utlånad. Det skapar ett mindre och mjukare steg in i seniorhockeyn att spela på en lägre nivå istället för att hoppa in i SHL direkt, säger Robin Söderqvist.

– Jag försöker vara en spelande spelare och då kan det ta lite längre tid att komma in i seniorhockeyn än om jag varit en spelare som bara åkt runt för att tackla och kötta, och därför passar en utlåning bra. Växjö Lakers har en plan för mig och jag gillar den. Jag kanske får vara med lite nästa år, men framförallt året efter, och den långsiktiga planen tror jag kommer passa mig.

Vad vet du om Växjö Lakers?
- Nja, det jag vet är att det är ganska ny klubb som rusat uppåt i seriesystemet och etablerat sig. Semifinalplatsen i år imponerar. Det byggs något bra här och det blir en nytändning för mig att komma hit.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
- Jag har spelat lite med Stefan Steen i Oskarshamn. Sedan känner jag ju Gustav Rydahl, vi har spelat tre år tillsammans i Frölunda.

Robin Söderqvist är från Hisingen och kom till Frölunda när det var dags att spela U16-hockey och där har han varit kvar sedan dess. Den gångna vintern var han lagkapten i J20-laget, fick testa på spel i SHL och gjorde även en allsvensk sejour i Oskarshamn.

– Det har varit fem fantastiska år i Frölunda där jag bland annat vunnit två SM-guld. Det är inte mycket som toppar det. Frölunda fokuserar mycket på individen och det gör de bra, annars är det lätt att det blir fokus på laget i lagidrott, säger Robin.

– I Frölunda fick jag också debutera i SHL, spela lite European Trophy och även testa på allsvenskan. Jag tycker att det gick bra, speciellt när jag fick spela center som jag gjorde mot Skellefteå, då fick jag även göra poäng. Jag är center men kan väl spela på kanten också, men det blir inte riktigt samma sak. Jag trivs bäst i mitten.

Han trivs bäst i mitten alltså - och Robin Söderqvist kan beskrivas som en "klassisk svensk center".

– Jag är en tvåvägscenter som fördelar passningar och försöker ge mina lagkamrater bra lägen, berättar han.

Tekningar då - roligt eller hemskt?
- Det är en del av spelet. Jag försöker gå på känsla. Jag kollade väldigt mycket på Joel Lundqvist i Frölunda, han är grym på det där, och jag snappade upp en hel del. Det gäller att inte bli för ivrig utan att försöka vara cool hela tiden.

Sedan var det då det här med efternamnet. Och Robin reder ut begreppen: det ska stavas Söderqvist, inte Söderquist.

– Det är qv som gäller, säger han.

– Jag har alltid stavat qu innan och har alltid trott att det skulle vara så. Sedan kollade jag upp det mot folkbokföringen och då står det qv, så då var det bara att ändra. Vi uppmärksammade det ifjol när vi skulle åka till Ryssland med Frölundas J20-lag, man vill ju att det ska stå samma sak i passet som i övrigt, och då ska det vara qv.

Men har du inte haft pass innan?
- Jo. Men farsan har alltid stavat med qu. Alltså, det är väl bara att erkänna att vi gjort en miss i hela livet, men nu är det rätt (haha).