J18: Derbyseger
Publicerad: 2019-11-18
J18
Under söndagen tog Växjö tre mycket fina poäng då man bortaslog Tingsryd med uddamålet 3-2.

Under söndagen vankades det derby borta mot Tingsryd. Matchen var jämn, precis som ett derby ska vara, där Växjö till slut drog det längsta strået och vann med uddamålet 3-2.

Växjö fick en kanonstart på matchen då Alex Ånnhagen satte 1-0 redan efter 4.27 av den första perioden. Lakers hade flera bra målchanser efter ledningsmålet, men istället för att utöka sin ledning till 2-0 kvitterade Tingsryd till 1-1. Målet gjordes i numerärt överläge med 1.14 kvar av perioden.

Under mellanakten var det mycket Växjö och väldigt mycket utvisningar. Lakers vann skotten med hela 20-11, men lyckades inte peta någon puck förbi en storspelande hemmamålvakt. Perioden innehöll hela 39 utvisningsminuter och var stundtals väldigt grinig.

Precis som i den första perioden fick Växjö en smakstart på den tredje perioden då Alexander Dahlberg gjorde 2-1 efter endast 46 sekunders spel. Tingsryd kvitterade dock fem minuter senare. Med mindre än nio minuter kvar av den ordinarie speltiden skickade Arvid Kruukka in 3-2 för sitt Växjö. Tingsryd tryckte på för en ny kvitteringspuck, men William Håkansson i bortamålet var fenomenal och stoppade hemmalaget från ytterligare mål. Lakers kunde därmed till slut vinna med 3-2 och ta tre nya fina poäng.

Växjö ligger fyra i tabellen efter 16 omgångar. Man har 30 poäng inspelat och är två poäng före femman HV71 och tre poäng efter trean Malmö.

Skott: 30-45 (10-13, 11-20, 9-12)

På torsdag är det dags för match igen då jumbon Mariestad kommer på besök. Mariestad har endast spelat in sju poäng på 16 matcher. Senast föll man hemma mot åttan Rögle med 1-4.