J20: Seger borta mot Karlskrona
Publicerad: 2020-09-17
Växjö Lakers J20-lag åkte under onsdagen ner till Karlskrona för match mot deras dito. Växjö rivstartade matchen och skaffade sig en trygg ledning som de sedan kunde bevara och gå segrande ur matchen som slutade 2-5.

Växjö kom ut i första perioden och satte en tydlig prägel på matchen. Laget var helt klart på tårna redan från start och hade komnadot rakt igenom den först perioden. Det dröjde till halvvägs in i perioden innan Växjö kunde spräcka nollan. Axel Bäckman hittade en lpng öppnande passning till Hugo Wirell som kom ensam med Karlskronamålvakten och ett 0-1 var et faktum. Växjö fortsatte trycka på och lyckades även med att göra 0-2 innan perioden var slut, målet gjordes av Patrik Molin-Björk, fint assisterat av Felix Franzén.

Om Växjö kom ut starkt i den först perioden så var det ingenting mot den andra. Växjö kom ut och spelade riktigt bra inledningsvis och fick även bra betalt för det genom två snabba mål. Först vara det Linus Frängqvist som klev ner frpn backplats och gjorde 0-3 och sedan kunde Växjö även göra 0-4 genom Marcus Leijonhufvud. Efter målen skulle dock Karlskrona vakna till liv. Karlskrona skapade mer och mer i matchen och tog lver sista halvan av den andra perioden. Innan perioden var över hade dom även hunnit med en reducering. Ställningen efter två perioder var således 1-4 till Växjö.

Karlskrona fortsatte på den inslagna vägen i den tredje perioden och skapade många chanser men hade svårt att överlista Philip Svedebäck i Växjös mål. Men till slut kunde inte heller Svedebäck stå emot längre och 2-4 var ett faktum. Efter målet ryckte Växjö upp sig och kunde snabbt utöka sin ledning till 2-5 genom Tom Fridén. Resten av matchen kunde Växjö spela av på ett kontrollerat sätt och därmed säkra säsongens andra seger.

Växjö återfinns på en tredje plats i tabellen med tre spelade omgång av 30. Till helgen väntar två matcher hemma i Växjö Ishall mot Linköping och Örebro.