Tuomas Kiiskinen klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2014-06-30

Växjö Lakers har gjort klart med finske forwarden Tuomas Kiiskinen som närmast kommer från KHL-laget Donbass Donetsk. 

Växjö Lakers har skrivit kontrakt med forwarden Tuomas Kiiskinen som de två senaste säsongerna spelat KHL-hockey med Donbass Donetsk. 

27-åringen har innan dess en gedigen karriär i finska ligan med KalPa där han var assisterande kapten de två sista åren. 

Kiiskinen, 174 cm, 78 kg, har varit landslagsman de tre senaste säsongerna och har också ett VM på meritlistan. 

- Han tar en av de två forwardsplatserna som vi har kvar att besätta. Detta är en kreativ och produktiv forward som trots sin storlek går rakt på mål. Han är skicklig med pucken, har ett jättefint spelsinne, kan både spela fram och göra mål och har ett vasst handledsskott. Det är en spelare som kommer trivas bra i de större ytterzonerna, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers. 

- De tre senaste säsongerna har han varit med i finska landslaget och han har varit stabil i sin produktion de senaste åren. Det är en kvalitetsspelare som normalt sett hade spelat i KHL, men nu drog sig Donbass Donetsk ur och det är lite allmänt oroligt i den ligan. 

Kiiskinens poängfacit: 234 poäng på 345 matcher i finska ligan samt 33 poäng på 77 matcher i KHL.

- De två sista forwardsplatserna har varit vigda till spelare som regelbundet hjälper oss att avgöra matcher och det gör man givetvis genom att producera. Kiiskinen är en stabil poängspelare, men har också ett bra tvåvägsspel, är duglig i box play och fuskar inte för att skapa offensiv. Han spelar åt bägge hållen och det är sådana killar man måste ha, och det är sådana spelare som får chansen internationellt, säger Evertsson. 

Kontraktet med Tuomas Kiiskinen är skrivet på ett år. 

» Lagbygget 2014/15 

Redaktör Jonas Gustavsson