Kapten Josefsson visade vägen till vinst ikväll
Publicerad: 2019-12-05
Örebro HK gästade Vida men förmådde inte riktigt komma upp i samma nivå som hemmalaget, som kunde inkassera tre poäng efter bland annat mål i powerplay och en "vägg" mellan stolparna.

Första perioden i Vida Arena började gästerna piggt och prövade Andrén ett par, tre gånger om. Efter 4:55 spelat så åkte Ilari Melart ut för en tripping, och Örebro gjorde bra ifrån sig i powerplay, i alla fall den första minuten, men Växjös box såg till att hålla rent och när Melart åter äntrade isen så satte han högsta fart och trampade sig fram till ett kanonläge framför Furch som dock var med på noterna. Fram till första powerbreak var det Örebro som hade ett litet spelövertag. Växjö hade svårt att komma riktigt nära Furch och stundtals tryckte Örebro tillbaka Lakers i deras försvarszon. Men mot sista tredjedelen av perioden så lyfte Växjö upp spelet en del och man skapade också ett par fina anfall. 14:52 kom nästa boxplay för Lakers då Filip Cederqvist åkte på en tvåa för en fasthållning. Men Örebro hade svårt att få till sitt powerplay. Första gången fick man inte fram ett enda skott till Andrén, denna gången hann man med två som dock Viktor inte hade några större problem med. Dock skulle vi inte behöva gå till pausvila med 0-0 på tavlan, Erik Josefsson, vår egen ”captain” fick pucken mitt i slottet av Tim Erixon och sprätte upp pucken högt bakom Örebros målvakt med bara 12 sekunder kvar. Efter slutsignalen blev det lite gruffigt, och domarna skrev upp några utvisningar som skulle komma att verkställas i andra perioden. Vi andra skrev upp 1-0 på tavlan, 8-10 i skott på mål och 2x2 minuters utvisning för Växjö Lakers.

Period två startade med en tvåa på Shinnimin och en på Linus Öberg i gästande lag, som en följd av det lilla gruff som blev i slutet på första. Dessutom fick båda lagen vars ett lagstraff för att spelare lämnade bänken och slöt upp i gruffet. Dessa utvisningar kvittades och båda lagen spelade med fem utespelare var. En liten stund i alla fall, efter 01:07 visades Stefan Warg ut för en fasthållning och Lakers skulle få spela powerplay för första gången ikväll. Denna spelform lämnade dock en del att önska, man kom inte riktigt in i den heta zonen, utan Örebro fredade sig och sitt mål till fullo dessa två minuter och blev fulltaliga igen. Följande minuter ökade gästerna intensiteten ordentligt och vaskade fram ett antal fina lägen, och Sam Hallam valde att ta till en time-out för att försöka bryta gästernas lilla övertag i spelet. 10:10 blev det dags att förbättra powerplaystatistiken, då Jordan Boucher gjort sig skyldig till en slashing. 11:37 kom nästa Örebroutvisning, Rasmus Rissanen fick lämna isen efter en hakning och vi hade 5-3 spel i nästan 30 sekunder. 12:18 noterades Jakob Forsbacka Karlsson för en poäng, då han efter en lite rörig situation framför Furch kunde raka in 2-0 till Växjö Lakers. Efter målet kom Örebros offensiv av sig lite, och när vi sammanfattade period två där vi hade 1-0 i mål, så hade Lakers övertagit ledningen i skottstatistiken till 10-6. Utvisningsminuterna inkluderar de som föll efter slutsignalen i första, och skrevs till 2x2 minuter för Lakers, och 5x2 minuter för gästande Örebro.

Tredje perioden sattes igång och inledningsvis var det Lakers som skapade några fina lägen, men Örebro åt sig sakta in i matchen igen och skapade några anfall men man hade svårt att komma tillräckligt nära Andrén. Örebro kändes inte så heta när de väl kom in i anfallszon, spelet överlag var lite svalare nu i upptakten av tredje perioden. Efter 6-7 minuter så hettade det dock till lite, en eftersläng från en Örebroback på Ludvig Nilsson retade upp lite känslor, men inget som resulterade i några utvisningar. Det var kanske ett tecken på stress från gästerna, som inte riktigt hittat nycklarna i kvällens match. Och när de väl kom i läge så hade Lakers en målvakt som heter Viktor Andrén och som var stor mellan stolparna ikväll. Med 7:34 kvar hamnade Emil Pettersson i utvisningsbåset för en tripping som nog var allt annat än medveten. Men även under detta boxplay kunde Växjö hålla tätt bakåt och man fick åter spela med 5 utespelare. Örebro och Christopher Mastomäki fick ytterligare en utvisning med 15:10 på matchklockan, och Lakers fick en chans att verkligen punktera denna match. Men Örebro stod emot och klarade av boxplay och med dryga två minuter kvar lämnade Furch sin kasse, men de där goda råden blev dyrare och dyrare för gästerna som gjorde vad de kunde ikväll men med ”Väggen” Andrén mellan stolparna längst bak i ett lag som tillsammans kämpade för 3 viktiga poäng så var det egentligen stängt överallt på isen. I siffror såg matchen ut så här: 2-0 i mål, 27-35 i skott på mål, 5x2 minuters utvisning för Lakers, och 6x2 minuter för Örebro.

Nästa hemmamatch är den 17 december kl 19:00 mot Frölunda och hockey ska ju upplevas live, så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu