Calle Rosén klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2014-07-03

Växjö Lakers har gjort klart med backen Calle Rosén som närmast kommer ifrån Frölunda.

Växjö Lakers har skrivit kontrakt med backen Calle Rosén som tillhört Frölundas organisation de fyra senaste säsongerna. 

20-åringen är från början från Växjö och har Växjö Lakers som moderklubb.

- Calle är en Växjökille, vilket är en bonus, men vi hade plockat in honom ändå, säger Henrik Evertsson, sportchef Växjö Lakers. 

- Vi har ett behov, som vi sagt innan, att fylla på med unga spelare där vi tagit in ett par forwards, men nu fyller vi också på backsidan. Vi har inte den bredden bland ungdomarna där som vi behöver. Dessutom har Frölunda ett överskott av av unga spelare, vilket de måste göra något åt, och vi kan erbjuda Calle det han behöver. Man kan tro att vi hänger i Göteborg för att plocka deras talanger, men det är naturligt att den som har ett underskott av något tittar hos den som har ett överskott. 

Calle Rosén har spelat både J18- och J20-hockey i Frölunda, men har också varit utlånad till allsvenska Karlskrona där han spenderade hela den gångna vintern och levererade 14 poäng (7+7) på 52 matcher. 

- Han gjorde det jättebra i Karlskrona som var ett topplag. Jag tycker att han var en av de fyra bästa backarna i laget och vi tror att han kommer ha en SHL-karriär framför sig, säger Evertsson. 

- Troligen kommer vi att låna ut honom till en allsvensk klubb under första året där han kan få bra med speltid. Det känns som han kanske behöver det för att få upp tryggheten, men vi har skrivit avtalet på två år och ser en långsiktighet i det här. 

Calle Rosén beskrivs bäst som en tvåvägsback. 

- Han är rörlig, explosiv och är en fantastisk skridskoåkare. Han har det mesta och är en klassisk tvåvägsback. Han behöver egentligen bara fortsätta att utvecklas och bli äldre och bättre, han har inga direkta svagheter.

Därmed kommer Växjö Lakers ha nio backar under kontrakt kommande säsong varav åtta är klara. 

- Vi kommer fortfarande att värva en etablerad back till, säger Evertsson. 

Kontraktet med Calle Rosén är skrivet på två år. 

» Lagbygget 2014/15

Redaktör Jonas Gustavsson