Växjö Lakers juniorer får mycket speltid i SHL
Publicerad: 2018-12-20
Nyhet
De senaste säsongernas framgångar för Växjö Lakers J20-lag syns tydligt när man tittar hur många juniorer som från chansen att spela SHL.

Växjö Lakers framgångsrika J20-lag har de två senaste säsongerna nått final i SM-slutspelet. De har förlorat lite snöpligt i båda finalerna med uddamålet men spelat fantastiskt hockey och framtiden ser väldigt bra ut på juniorsidan. Växjö Lakers J18-lag har för första gången i klubbens historia kvalificerat sig till J18-allsvenskan denna säsong.

Växjö Lakers ligger i toppskiktet av alla lag i SHL när man ser till hur många juniorer som får chansen att spela i A-laget. Även när man tittar på speltiden som dessa spelare får, ligger Växjö Lakers i topp.

-Det är jättekul att lyfta upp spelare från juniororganisationen och det är viktigt för oss i lagbygget att ha dessa ungdomar att tillgå. Det här är det hungriga killar som utvecklas varje vecka. När juniorspelarna är tillräckligt bra ska de få spela med A-laget, det är en uttalad målsättning och nu har vi sett tydliga resultat på detta under de sista två åren säger Henrik Evertsson, Sportchef & VD i Växjö Lakers.

PR & Kommunikation Jonny Fransén