Första nyförvärvet klart
Publicerad: 2012-03-16

Växjö Lakers har gjort klart med det första nyförvärvet inför nästa säsong och det handlar om backen Niclas Lundgren från Västerås.

22-årige Niclas Lundgren spelade 34 matcher i allsvenskan och sex matcher i förkvalserien under säsongen som gick. Han missade bland annat en del matcher till följd av en tackling mot huvudet av Bofors Kasper Jensen. 

- Han har under de senaste åren varit Västerås bäste back och han har på den senaste tiden varit en av allsvenskans bästa defensiva backar. Det finns ett offensivt spel i honom också, men det är i defensiven han har sin framtid, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Han är ung men har ändå haft en stor roll inom sitt gebit i Västerås i flera år. Han har bra erfarenhet, trots sin ålder.

Niclas Lundgren är inte känd för sin poängproduktion, utan det är det resoluta och enkla spelet i egen zon som står i fokus.

- Vi har haft sådana här killar genom åren. Det är bara att titta på Jeremias Augustin till exempel, vi har nytta av den sortens solida backar som inte gör så många misstag, säger Evertsson. 

- Niclas kan leverera ett snabbt och bra förstapass, och han är bra med pucken på det sättet. Han är ingen som bara slänger iväg pucken. Det är viktigt att ha backar som kan spela på det sättet för att få fart i spelet. Minst lika viktigt som att ha speediga forwards. 

Niclas Lundgren har skrivit på för två år.

-> Följ lagbygget 12/13

Redaktör Jonas Gustavsson