Eriksstipendiet till Birgitta!
Publicerad: 2012-05-24

Birgitta Johansson har fått Eriksstipendiet 2012 för sina insatser i Växjö Lakers!

Erikshjälpen delar årligen ut ett stipendium, Eriksstipendiet, till barn- och ungdomsledare runt om i landet. I år delas stipendiet ut för andra gången. 

- I flertalet kommuner där vi har second hand-butiker kan man nominera personer som arbetar ideellt med barn och unga i exempelvis en förening eller församling. En fotbollstränare, nattvandrare, scoutledare eller kanske en "extrafarfar" som räcker till för hela kvarterets ungar, säger Mattias Ingeson, biträdande generalsekreterare på Erikshjälpen till organisationens hemsida. 

I Växjö går stipendiet alltså till Birgitta Johansson som lägger ner ett stort arbete på Halva Potten under Växjö Lakers hemmamatcher!

MOTIVERING:
"Birgitta har sedan 1994 lagt ned ett enormt ideellt arbete utan en tanke på ersättning i form av pengar. De senaste fem åren har hon varit den sammanhållande länken och organisatören av Café Lakers och Halva Potten-lotteriet på A-lagsmatcherna. Kväll efter kväll, helg efter helg under hockeysäsongen har vi sett henne livligt engagerad och alltid lika glad. Hon är en ansvarsfull och uppskattad person som man kan lita på och som alltid ställer upp för föreningen."

Eriksstipendiet innebär att Växjö Lakers ungdomssektion får 5 000 kronor.

-> Intervju med Birgitta Johansson från säsongen

Redaktör Jonas Gustavsson