Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Förlust mot Luleå med 2-0

21 oktober 2017 17:30
Referat

Växjö besökte Norrbotten Coop Arena under lördagen. En arena Växjö haft svårt att vinna i och som fortsätter spöka även efter eftermiddagens match där Luleå vann med 2-0 där båda målen gjordes i första perioden.


Hemmalaget får en flygande start i matchen och gör 1-0 redan efter 3:34. Isac Lundeström vinner en närkamp på offensiv blå, tar in pucken och vid den vänstra tekningscirkeln skjuter ett handledsskott över Viktor Andréns plockhandske och 1-0 är ett faktum. Assist på ledningsmålet till Johan Harju och Ryan Johnston. Växjö har problem att få igång sitt spel och Luleå är det bättre laget fram till powerbreaket. Växjö samlar sig under avbrottet och börjar spela bättre och får lite halvchanser mot Joel Lassinantti. Men efter 16:37 åker gästernas Benjamin Youds ut 2 minuter för tripping. Och Luleå skulle bara behöva 5 sekunder för att utöka sin ledning i powerplayet till 2-0. Vunnen tekning, pucken till Niklas Olausson, Olausson passar in den i slottet till Johan Harju, Harju vispar pucken mot mål, Andrén räddar den, men lämnar retur och där dyker Patrick Cehlin upp och trycker in returen 16:42. Det är det sista vi att rapportera av första 20 minuterna. Skotten i den första slutar 11-10.

Det skulle bara gå 59 sekunder i andra perioden innan Luleå skulle få ett nytt powerplay sedan Växjös Oliver Bohm åkt ut 2 minuter för tripping. Växjö gör ett grymt boxplay denna gång och Luleå skjuter inte ett skott och Bohm tillbaka på isen. Efter drygt 4 minuter får gästernas Martin Lundberg ett riktigt bra läge, men Lassinantti kommer ut bra och håller skottet. Det blir startskottet på en bra period för Växjö där man snurrar frisk i Luleås zon, men man kommer inte till några riktigt heta lägen. Efter 13:39 åker hemmalagets Isac Lundeström ut 2 minuter för hakning och eftermiddagens första powerplay för gästerna. Efter 40 sekunder i powerplayet åker Oscar Engsund och Martin Lundberg ut 2 minuter vardera efter lite tuppfäktning vid avblåsningen. Växjö har ett ganska bra powerplay, men hemmalaget reder ut det och Lundeström åter med i spelet igen. Efter 19:08 åker Luleås Ryan Johnston och Växjös Brendan Shinnimin ut efter en icingavblåsning, bägge för osportsligt uppträdande och spel 4 mot 4. Men vi får en mållös andra period men där Växjö ändå ryckt upp sig och närmar sig att spräcka Lassenanttis nolla. Skotten i andra slutar 5-8.

Tredje perioden inleds med spel 4 mot 4. Adam Brodecki får ett kanonläge i det spelet där han blir ren med Joel Lassinantti, men Lassinantti räddar även det läget och spel 5 mot 5 igen. Växjö får ett nytt powerplay efter 4:18 då Isac Lundeström åker 2 minuter för tripping. Växjö får ett par chanser i powerplayet men Luleå reder ut det även denna gång och är fulltagliga igen. Efter 7:35 åker Växjös Joel Persson ut 2 minuter för interference. Växjö gör ett nytt bra boxplay och Joel Persson tillbaka på banan. Efter 11:31 är det dags för ett nytt boxplay för Växjö. Eric Martinsson åker och sätter sig 2 minuter för tripping. Men vi ser ett nytt bra boxplay av gästerna och Martinsson tillbaka. Och efter 13:41 åker Luleås Daniel Sondell ut 2 minuter för interference och powerplay för Växjö. Martin Lundberg får i stort sett tom bur efter pucken studsat fram och tillbaka men den glider utanför målburen, och Luleå är åter fullt manskap på isen igen. Med drygt 2:30 kvar på uret väljer Sam Hallam att plocka ut Viktor Andrén och satsa på 6 utespelare. Men Luleå håller undan trots en viss press från Växjö i slutet och vinner med 2-0. Skotten i den sista perioden slutar 0-5.

Nu är det bara ladda om inför ny match på tisdag då Växjö åker till Karlstad för match mot Färjestad.