Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Jan Hlavac tillbaka i Växjö Lakers

26 januari 2014 12:00

Jan Hlavac, som gjorde tretton matcher i Växjö Lakers ifjol, är tillbaka och förstärker laget under slutdelen av säsongen.


I januari ifjol anslöt Jan Hlavac till Växjö Lakers trupp, svarade för sju poäng på 13 matcher och var en bidragande del i det förnyade SHL-kontraktet. Nu återvänder 37-åringen igen och har skrivit på ett avtal som gäller resten av säsongen.

Tjecken ansluter till Växjö Lakers 31 januari.

– Jan Hlavac är en kille som vi känner till och det är en stor anledning till att han kommer tillbaka till oss. Att vi förstärker truppen har flera anledningar. Dels så kom skadan på Robert Rosén, dels så har vi haft ett år där vi sedan november inte haft någon lugn stund på skadesidan. Att tro att vi inte får fler skador är naivt, det är bara att acceptera att det är ett sådant år. Vi klarar att ha spelare borta, men marginalerna blir för små. Som mot Modo där Jani Lajunen var sjuk och vi inte hade fyra fulla kedjor att använda. Får vi någon skada till så är det inte bra och därför behövde vi få in någon spelare till, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Nu hade vi en situation med Jan Hlavac där vi kunde agera nu istället för att invänta eventuella skador och i ett sådant scenario tvingas chansa med någon annan spelare som vi inte känner till på samma sätt. Vi vet vad vi får av Janne på isen, men vi vet också vad vi får in i gruppen och dessutom känner stora delar av laget redan honom.

I veteranen får Växjö Lakers en stark tvåvägsspelare.

– Han tillför det mesta och det är det som är så attraktivt med honom. Det är verkligen en tvåvägsspelare. Ett proffs. Han spelar i båda riktningarna. Han kanske inte öste in poäng för oss ifjol, men han levererade ett bra jobb och spelade plus i ett lag där inte många var plus. Skador eller inte, vi adderar en bra spelare som kommer bli användbar under resten av säsongen, säger Evertsson.

Många väntade sig en center med Robert Rosén borta?
– Vi har befintliga spelare i truppen som kan gå in som center, som Alexander Johansson men även Colby Armstrong och Liam Reddox. Vi ville ha in mer bredd på forwardssidan och öka upp marginalerna, precis som på målvaktssidan när vi tog in Teemu Lassila, och när möjligheten med Jan Hlavac, som vi känner sedan tidigare, kom upp så kändes det rätt.