• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov

Jan Hlavac tillbaka i Växjö Lakers

26 januari 2014 12:00

Jan Hlavac, som gjorde tretton matcher i Växjö Lakers ifjol, är tillbaka och förstärker laget under slutdelen av säsongen.


I januari ifjol anslöt Jan Hlavac till Växjö Lakers trupp, svarade för sju poäng på 13 matcher och var en bidragande del i det förnyade SHL-kontraktet. Nu återvänder 37-åringen igen och har skrivit på ett avtal som gäller resten av säsongen.

Tjecken ansluter till Växjö Lakers 31 januari.

– Jan Hlavac är en kille som vi känner till och det är en stor anledning till att han kommer tillbaka till oss. Att vi förstärker truppen har flera anledningar. Dels så kom skadan på Robert Rosén, dels så har vi haft ett år där vi sedan november inte haft någon lugn stund på skadesidan. Att tro att vi inte får fler skador är naivt, det är bara att acceptera att det är ett sådant år. Vi klarar att ha spelare borta, men marginalerna blir för små. Som mot Modo där Jani Lajunen var sjuk och vi inte hade fyra fulla kedjor att använda. Får vi någon skada till så är det inte bra och därför behövde vi få in någon spelare till, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Nu hade vi en situation med Jan Hlavac där vi kunde agera nu istället för att invänta eventuella skador och i ett sådant scenario tvingas chansa med någon annan spelare som vi inte känner till på samma sätt. Vi vet vad vi får av Janne på isen, men vi vet också vad vi får in i gruppen och dessutom känner stora delar av laget redan honom.

I veteranen får Växjö Lakers en stark tvåvägsspelare.

– Han tillför det mesta och det är det som är så attraktivt med honom. Det är verkligen en tvåvägsspelare. Ett proffs. Han spelar i båda riktningarna. Han kanske inte öste in poäng för oss ifjol, men han levererade ett bra jobb och spelade plus i ett lag där inte många var plus. Skador eller inte, vi adderar en bra spelare som kommer bli användbar under resten av säsongen, säger Evertsson.

Många väntade sig en center med Robert Rosén borta?
– Vi har befintliga spelare i truppen som kan gå in som center, som Alexander Johansson men även Colby Armstrong och Liam Reddox. Vi ville ha in mer bredd på forwardssidan och öka upp marginalerna, precis som på målvaktssidan när vi tog in Teemu Lassila, och när möjligheten med Jan Hlavac, som vi känner sedan tidigare, kom upp så kändes det rätt.