J18: Andra raka storsegern
Publicerad: 2020-10-15
J18
Vita Hästen var under torsdagkvällen på besök i VIDA Arena. Matchen som inledningsvis såg ut att bli en jämn tillställning blev tillslut till ännu en säker seger för Växjö som i och med segern sakta men säkert börjar äta sig ikapp topp kvintetten i serien.

Matchen började som ett ställningskrig där Växjö möjligen jobbade till sig ett litet spelövertag. Det lilla spelövertaget skulle dock trappa ner när Växjö drog på sig en utvisning. Växjö klarade av utvisningen men i efterskalvet av boxplayet kunde Vita Hästen sätta dit 0-1. Målet skulle dock innebära en starten på riktig forcering av Växjö. Redan tio sekunder efter 0-1 målet var det återigen likaläge i matchen då Albin Pedersen satte kvitteringspucken. Efter målet fortsatte Växjös forcering och innan perioden var över stod det 4-1 till hemmalaget efter mål av Hugo Brandi, Casper Nässén och Kalle Broed.

Den första perioden bjöd mycket fin hockey, den andra skulle dock innebära betydligt mer kamp. Det var riktigt tufft där ute och domaren hade fullt upp. De många utvisningarna gjorde matchen lite ryckig något som passade Vita Hästen som nu hade tagit sig in i matchen igen spelmässigt men resultatmässigt fortsatte det dock att rinna iväg. Växjö var effektiva och gjorde först 5-1 genom Isak Brandt och sen på kontring gjorde öven Storm Storjord 6-1. Vita hästen hade svårt att ta sig till de riktigt farliga lägena och när de väl gjorde det stod Växjös målvakt Melvin Lind ivägen. Tillslut kom dock en reducering som betydde 6-2 till Växjö inför den sista perioden.

Med stor ledning inför den tredje perioden handlade det medta om att spela av matchen på ett effektivt sätt för Växjö vilket man också lyckades med. Växjö fick tidigt in i perioden chansen i spel 5 mot 3 och om matchen inte köndes avgjord innan så blev den defenitivt det när Alexander Labraaten gjorde 7-2. Ett frustrerat Vita Hästen kunde inte stå emot Växjö denna kvällen och i sluttampen av matchen var laget väldigt uppgivet och som lite salt på såren gjordes det även två mål till från Växjös sida först genom Alexander Labraaten återigen och sedemera fick Isac Nielsen även göra mål efter att han assisterat till tre mpl tidigare under kvällen.

Växjös J18-lag spelar sin nästa match på söndag då Frölunda kommer på besök till VIDA Arena.