• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec

J18: Andra raka storsegern

16 oktober 2020 00:31
J18

Vita Hästen var under torsdagkvällen på besök i VIDA Arena. Matchen som inledningsvis såg ut att bli en jämn tillställning blev tillslut till ännu en säker seger för Växjö som i och med segern sakta men säkert börjar äta sig ikapp topp kvintetten i serien.


Matchen började som ett ställningskrig där Växjö möjligen jobbade till sig ett litet spelövertag. Det lilla spelövertaget skulle dock trappa ner när Växjö drog på sig en utvisning. Växjö klarade av utvisningen men i efterskalvet av boxplayet kunde Vita Hästen sätta dit 0-1. Målet skulle dock innebära en starten på riktig forcering av Växjö. Redan tio sekunder efter 0-1 målet var det återigen likaläge i matchen då Albin Pedersen satte kvitteringspucken. Efter målet fortsatte Växjös forcering och innan perioden var över stod det 4-1 till hemmalaget efter mål av Hugo Brandi, Casper Nässén och Kalle Broed.

Den första perioden bjöd mycket fin hockey, den andra skulle dock innebära betydligt mer kamp. Det var riktigt tufft där ute och domaren hade fullt upp. De många utvisningarna gjorde matchen lite ryckig något som passade Vita Hästen som nu hade tagit sig in i matchen igen spelmässigt men resultatmässigt fortsatte det dock att rinna iväg. Växjö var effektiva och gjorde först 5-1 genom Isak Brandt och sen på kontring gjorde öven Storm Storjord 6-1. Vita hästen hade svårt att ta sig till de riktigt farliga lägena och när de väl gjorde det stod Växjös målvakt Melvin Lind ivägen. Tillslut kom dock en reducering som betydde 6-2 till Växjö inför den sista perioden.

Med stor ledning inför den tredje perioden handlade det medta om att spela av matchen på ett effektivt sätt för Växjö vilket man också lyckades med. Växjö fick tidigt in i perioden chansen i spel 5 mot 3 och om matchen inte köndes avgjord innan så blev den defenitivt det när Alexander Labraaten gjorde 7-2. Ett frustrerat Vita Hästen kunde inte stå emot Växjö denna kvällen och i sluttampen av matchen var laget väldigt uppgivet och som lite salt på såren gjordes det även två mål till från Växjös sida först genom Alexander Labraaten återigen och sedemera fick Isac Nielsen även göra mål efter att han assisterat till tre mpl tidigare under kvällen.

Växjös J18-lag spelar sin nästa match på söndag då Frölunda kommer på besök till VIDA Arena.

Matchen i siffror

Växjö Lakers - Vita Hästen 9-2

Skott: 42-35

Utv. min: 37-37

0-1 Hampus Andersson (A.Andersson)

1-1 Albin Pedersen (Fredriksson)

2-1 Hugo Brandi (Lövgren, Lindahl)

3-1 Casper Nässén (Brandt, Nielsen)

4-1 Kalle Broed (Johnsson)

5-1 Isak Brandt (Nielsen, Nässén)

6-1 Storm Storjord (Broed, Fredriksson)

6-2 Max Sylva (Lindholm, Karlsson)

7-2 Alexander Labraaten (Brandt, Nielsen)

8-2 Alexander Labraaten (Lindahl, Johnsson)

9-2 Isac Nielsen (Brandt, Nässén)