Välkommen Ludvig Claesson
Publicerad: 2021-05-22
Nyhet
Det har blivit dags att presentera en back till Växjö Lakers lagbygge. Välkommen Ludvig Claesson, senast från Tingsryds AIF.

Den 24-årige backen Ludvig Claesson kommer från Ljungsarp i Västergötland där han växte upp och började spela hockey i Nittorps IK. Junioråren inleddes i Gislaveds SK men bestod även av spel i moderklubben Nittorp innan Ludvig landade i Ängelholm och Rögle BK. I skånelaget debuterade han i SHL där han spelade 2015-2017. De senaste fyra säsongerna har vi kunnat se den 187 cm långa och 87 kg tunga backen i HockeyAllsvenkan där han spelat två säsonger i AIK och två säsonger i Tingsryd. Nu återvänder han till SHL för spel i Växjö Lakers nästkommande två säsonger.

"Väldigt inspirerande miljö att komma till"

- Jag är väldigt glad och tacksam över att få komma till Växjö. Jag har sett hur bra saker klubben har gjort de senaste åren, så det känns som en väldigt inspirerande miljö att komma till. Jag ser fram emot hösten, att flytta ner snart och träffa spelare, ledare samt övriga i organisationen. Jag hoppas på att utvecklas som spelare där jag kan vara med och bidra till nya framgångar.

Ludvig Claesson blir den första backen att presentera i lagbygget 2021/22.

- Ludvig är en back som stämmer in på mycket av det vi står för. Rörlig och svårpasserad med ett väldigt bra passningsspel, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger till och med 2022/23.

PR & Kommunikation Carolina Toresson