• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Växjö Lakers välkomnar Jonas Engström

17 april 2019 18:50
Nyhet

För drygt en vecka sedan var han med och skrev historia när han i rollen som kapten tog sitt IK Oskarshamn till SHL efter att ha slagit ut Timrå i en sjunde avgörande match. Nu är han klar för spel i Växjö Lakers kommande två säsonger.


Forwarden, Jonas Engström är född och uppväxt i Södertälje där han också skulle komma att inleda sin karriär som professionell ishockeyspelare. Efter sina juniorår i klubben fick vänsterskytten chansen i A-laget som vid den tiden spelade i dåvarande Elitserien. Med sex säsongers seniorspel, varav den sista i rollen som lagkapten lämnade han 2015 moderklubben för nya utmaningar hos Allsvenska konkurrenten IK Oskarshamn.

I den blå-röd-vita Oskarshamns dressen har han tillbringat de fyra senaste säsongerna, samtliga säsonger med ett "C" på bröstet. I rollen som lagkapten kunde han så sent som för nio dagar sedan leda laget till SHL-avancemang när man i den sjunde avgörande matchen slog ut Timrå i direktkvalet till SHL.

Med 160 poäng (67+93) på 391 Allsvenska grundseriematcher samt 34 Elitseriematcher i bagaget har det nu blivit dags för 28-åringen att återigen ta klivet upp i högstaligan. En utmaning som han ser väldigt mycket fram emot.

"Jag ser fram emot att träffa gubbarna"

- Det ska bli grymt kul att komma till Växjö! Jag ser verkligen fram emot att träffa gubbarna och dra igång, säger Jonas.

Så här säger Sportchef och VD Henrik Evertsson om att ha kontrakterat Jonas för spel i Växjö Lakers kommande två säsonger;
- Jonas är en spelare som alltid ger allt för laget. Han har också i år utvecklat sitt spel till att vara ett större offensivt hot. Ovanpå detta är Jonas förmodligen en av de större ledarkaraktärerna inom svensk elithockey. Det ska bli fantastiskt kul att få honom till oss!

Kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig till och med säsongen 2020/2021.