Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Växjö Lakers välkomnar Jonas Engström

17 april 2019 18:50
Nyhet

För drygt en vecka sedan var han med och skrev historia när han i rollen som kapten tog sitt IK Oskarshamn till SHL efter att ha slagit ut Timrå i en sjunde avgörande match. Nu är han klar för spel i Växjö Lakers kommande två säsonger.


Forwarden, Jonas Engström är född och uppväxt i Södertälje där han också skulle komma att inleda sin karriär som professionell ishockeyspelare. Efter sina juniorår i klubben fick vänsterskytten chansen i A-laget som vid den tiden spelade i dåvarande Elitserien. Med sex säsongers seniorspel, varav den sista i rollen som lagkapten lämnade han 2015 moderklubben för nya utmaningar hos Allsvenska konkurrenten IK Oskarshamn.

I den blå-röd-vita Oskarshamns dressen har han tillbringat de fyra senaste säsongerna, samtliga säsonger med ett "C" på bröstet. I rollen som lagkapten kunde han så sent som för nio dagar sedan leda laget till SHL-avancemang när man i den sjunde avgörande matchen slog ut Timrå i direktkvalet till SHL.

Med 160 poäng (67+93) på 391 Allsvenska grundseriematcher samt 34 Elitseriematcher i bagaget har det nu blivit dags för 28-åringen att återigen ta klivet upp i högstaligan. En utmaning som han ser väldigt mycket fram emot.

"Jag ser fram emot att träffa gubbarna"

- Det ska bli grymt kul att komma till Växjö! Jag ser verkligen fram emot att träffa gubbarna och dra igång, säger Jonas.

Så här säger Sportchef och VD Henrik Evertsson om att ha kontrakterat Jonas för spel i Växjö Lakers kommande två säsonger;
- Jonas är en spelare som alltid ger allt för laget. Han har också i år utvecklat sitt spel till att vara ett större offensivt hot. Ovanpå detta är Jonas förmodligen en av de större ledarkaraktärerna inom svensk elithockey. Det ska bli fantastiskt kul att få honom till oss!

Kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig till och med säsongen 2020/2021.