• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Slutspurten kan börja

12 februari 2019 13:30
Artikel

Efter föregående veckas landslagsuppehåll inleds idag slutspurten av grundserien på allvar. En fjärdedel av matcherna återstår - Närmare bestämt 13 omgångar bestående av sju bortamatcher, sex hemmamatcher och hela 39 poäng att spela om i en serie som är jämnare än någonsin.


I skrivande stund hittar vi Växjö Lakers på en niondeplats i tabellen med 61 ihopskrapade poäng liksom Skellefteå, Linköping och Malmö. Trots placeringen på nedre halvan har man inför kvällens omgång dock endast 8 (!) poäng upp till serieledande Luleå som toppar den galet jämna tabellen.

Inför slutspurten leder tjeckiske Roman Horák både Växjö Lakers interna poängliga på 23 poäng samt skytteligan med sina 13 mål. Finske Julius Junttila toppar interna +/- statistiken med +13 och backgiganten Daniel Rahimi är den Växjö Lakers-spelare som får mest speltid med 19:15 min i snitt per match.

Hittills har Växjö Lakers tagit 1,56 poäng i snitt per match.
Såhär har poängskörden sett ut mot respektive lag:

Brynäs – 5 poäng (1 vinst, 1 förlust, 1 OT-seger)
Djurgården – 2 poäng (2 förluster, 1 OT-seger)
Frölunda – 5 poäng (1 vinst, 1 OT-förlust, 1 strafförlust)
Färjestad – 4 poäng (1 vinst, 1 förlust, 1 OT-förlust)
HV71 – 0 poäng (3 förluster)
Linköping – 5 poäng (1 vinst, 2 OT-förluster)
Luleå – 8 poäng (2 vinster, 1 OT-seger)
Malmö – 6 poäng (2 vinster, 1 förlust)
Mora – 9 poäng (3 vinster)
Rögle BK – 4 poäng (1 vinst, 1 förlust, 1 OT-förlust)
Skellefteå – 3 poäng (1 vinst, 2 förluster)
Timrå – 6 poäng (2 vinster, 1 förlust)
Örebro – 4 poäng (1 vinst, 1 förlust, 1 strafförlust)

Med ovan facit kan vi konstatera att det lag man haft poängmässigt lättast för har varit Mora medan drabbningarna mot Smålandsrivalerna HV71 har varit svårast att plocka poäng i.

Men vad har vi nu att se fram emot och vad kan man ha för förväntningar när den sista fjärdeldelen av grundserien ikväll inleds?
Läs vad några av Växjö Lakers profiler, journalister och supportrar ser mest fram emot samt vad de har för förväntningar.

”Vi har under året sett vad laget kan prestera i sina bästa stunder, att det funnits en otillfredsställande ojämnhet är ingen hemlighet. De senaste veckorna har vi bit för bit kunnat jobba för att förhoppningsvis korrigera denna. Det ska bli väldigt intressant att följa det här laget in på slutspurten. En slutspurt där egentligen alla tabellpositioner ovanför oss ligger inom räckhåll.”
- Henrik Evertsson, VD och Sportchef

”Min förhoppning är att energin är påfylld under uppehållet då jag tyckt det saknas i sista matcherna. De ändringarna som skett i laget hoppas jag ska ge en bättre balans och lite mer power offensivt. Sen så hoppas jag såklart att folk tar sig till Vida och verkligen ger sitt nu när vi går in i ett avgörande skede. Vi på Västra Stå kommer ge allt och lite till!”
- Johan Eliasson, Ordförande Lakers Lakejer

"Vi har den mest intressanta upploppsrakan på länge framför oss för Växjö Lakers del. Genom åren har två mycket starka individuella varumärken byggts upp i klubben; Evertsson™️ och Hallam™️. Båda har stått för kvalitet på olika sätt. Henrik Evertsson har visat prov på enorm tajming i sina nyförvärv och en förmåga att hitta guldkorn på fattiga transfermarknader medan Sam Hallam använt sitt hockeyöga sina coachtalanger och alla andra verktyg för att göra det bästa av situationen.
Står dessa starka varumärken pall när de för första gången sedan 2016 sätts på på lite tuffare prov? Blir Kris Versteeg direkt en flipp eller hur mycket märks hans tre månader långa frånvaro från hockeyn? Hinner Evertsson skriva avtal med en center också innan fönstret stänger eller stannar 2019-årsvärvningarna vid Hardt och Versteeg?
Kan Lakers hitta ett spel som håller över 60 minuter? Kan man hitta ett spel som räcker på bortaplan? 13 matcher återstår. Det blir ett rejält test för de starka varumärkena."
- Daniel Enestubbe, Sportjournalist SMP

”Vi går nu in i en kamp som kommer att kräva mycket mod men samtidigt ge härlig puls in i matcherna. Med tanke på jämnheten i serien kommer slutspurten att vara som ett enda slutspel med kamp om varje poäng, vilket kommer göra det extremt roligt att komma till jobbet varje dag. För mig och laget kommer det att handla mycket om att vara här och nu, precis som i ett slutspel. Det blir verkligen fokus enligt klyschorna ”byte för byte” och ”match för match” då det inte kommer finnas utrymme att varken gräva ner sig eller att slå sig för bröstet.”
- Sam Hallam, Huvudtränare Växjö Lakers

"Jag ser framemot ett riktigt race i de 13 omgångarna som är kvar. Ett race för slutspelsplatser där väldigt många lag är inblandade. Mina förväntningar är att vi som lag är förberedda på att göra precis allt som kommer krävas för att ta viktiga poäng här i sluttampen av serien."
- #60 Erik Josefsson, Assisterande kapten

"Växjö har tidigare bevisat att de kan vara bäst när det gäller. Efter dippen innan landslagsuppehållet förväntar jag mig att vi kommer se ett revanschsuget lag som spelar den hockey de har kapacitet för. Vad jag ser fram emot? Kanske ett tråkigt svar, men vem ser inte fram emot vad Kris Versteeg kan utföra i Växjödressen."
- Johanna Dahlén, Frilansjournalist Expressen och P4 Kronoberg

Slutspurten inleds med en intensiv matchvecka för Växjö Lakers. Efter kvällens bortamöte i Scandinavium väntar hemmamatch i VIDA Arena på torsdag mot gästande Brynäs följt av bortamatch mot Malmö på lördag. Den som gillar nagelbitare har en minst sagt spännande tid framför sig där det blir en kamp om slutspelsplatser ända in i det sista - Vi ses i VIDA Arena!