Transatlant klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2019-11-25
Nyhet
Växjö Lakers breddar truppen och plockar in rightaren Casey Bailey, senast från spel i AHL-laget Charlotte Checkers.

Den 28-årige forwarden Casey Bailey är född och uppvuxen i Alaska. Han inledde sin hockeykarriär kombinerat med studier och efter en framgångsrik säsong i Collegelaget Penn State University kontrakterades han av Toronto Maple Leafs.

Med 13 NHL och 206 AHL-matcher i bagaget tog den 191 cm och 88 kg tunga forwarden sig för första gången utanför Nordamerika för spel i KHL under fjolårets säsong. Men efter en sejour i klubben Slovan Bratislava återvände han inför den här säsongen till USA och kommer senast från spel i Carolina Hurricanes farmarlag, AHL-klubben Charlotte Checkers.

Nu är han för första gången på plats i Sverige, redo att SHL-debutera i Växjö Lakers-tröjan.

- Jag kunde inte vara mer förväntansfull än vad jag är över att få komma till Sverige och Växjö Lakers organisation. Jag ser fram emot att få komma på plats och göra allt jag kan för att bidra till laget, säger Casey.

Casey väntas komma till Växjö på onsdag för att ansluta till laget. Såhär säger Sportchef Evertsson om tillskottet;

- Vi har signat Casey Bailey för resten av den här säsongen. Casey är en forward med bra storlek och mycket bra arbetsmoral. Inte utpräglad åt något håll utan kan bidra både offensivt och defensivt. Vi får in en spelare som kommer göra vår line up lite djupare.

PR & Kommunikation Carolina Toresson