Förlust i hemmamötet med Linköping
Publicerad: 2022-01-15
Efter en riktigt bra och gedigen insats mot Färjestad i torsdags så föll Lakers tillbaka ordentligt under lördagen och Linköping kunde ganska komfortabelt vinna med 1-4.

Matchdags igen efter den härliga segern mot Färjestad i torsdags. Den här gången är det Linköping som gästar Vida Arena. Två lag som spelat väldigt jämt genom den här säsongen. Täta matcher som Lakers vunnit knappt. Dagens match börjar som tidigare jämt utan någon som egentligen driver matchen. Vi får se en väldigt snabb första period där första avblåsningen kommer först efter drygt 6 minuters spel.

När det gäller hemmalaget så har man kanske mest puck, men åter igen så ser man att det finns en viss ringrostighet. Kommunikationen fungerar inte alltid därute vilket ger en del misstag, med passningar bl.a utan adress. Linköping får precis som Färjestad i torsdags en del klara lägen pga misstag från hemmaspelarna i uppspelsfasen.

Och det blir också Linköping som lämnar den första perioden i ledning efter att Broc Little brutit på egen blå och sedan ett bra skott i krysset bakom Åhman efter 6.45. För övrigt så är det Lakers som vinner skotten ganska övertygande med 12-4.

Under torsdagens match såg vi ett hemmalag som lyfte mer och mer ju längre matchen led. Men under kvällens match så försvagas istället hemmalaget ganska markant under mittenronden. Trots att man i sitt andra powerplay i matchen kvitterrar Linköpings ledning från den första perioden. Detta genom snyggt spel i PP där Glenn Gustafsson är sist på pucken efter 8.38.

Men ganska snabbt efter kvitteringen så hamnar Lakers i trubbel. Först åker målskytten Glenn Gustafsson lite enkelt kan tycka, ut för en tripping på Junland. Bara 20 sekunder senare åker även Josefsson ut på två minuter för en hög klubba på Alexander Johansson, som faktiskt inte träffar den gamla Lakersspelaren. Men utvisning blev det och spel 5 mot 3 där Linköping åter ta ledningen genom Jonas Junland efter 11.07.

Och med bara 2.21 kvar på klockan så tar sig John Nyberg in i målprotokollet när han direktskjuter från vinkel mot en skymd Adam Åhman och vi går till andra vilan med 1-3 på tavlan. Vi ser ett Lakers som sjunker ihop ganska ordentligt efter utvisningarna och Linköpings två mål i perioden. Lakers har inte myckat alls de sista 10 minuterna utan gästerna stäng ner hela banan väldigt effektivt. Hemmalaget attackerar inte tillräckligt för att utmana. Gästerna vinner skotten i den andra perioden med 11-12.

Avslutningen av matchen blir ungefär detsamma. Linköping stänger matchen ganska effektivt och utan några större problem. Lakers har under säsongen haft problem med att nivån i sitt spel. Höga berg blandas med rejält djupa dalar. Ett ganska slätstruket Lakers tar ut målvakten i slutet av matchen i ställningen 1-3, men man håller sitt spel på utsidan och vill gärna in där det händer. Och då blir det som det oftast blir, istället Linköping som hittar den tomma kassen genom Patrick Russel efter 18.17 óch matchen är punkterad och resultatet skrivs till 1-4.

En klart välförtjänt seger till gästande Linköping som ganska enkelt tar med sig 3 poäng hem till Östergötland. Växjö vinner skotten i den treje med 14-3 och totalt med hela 37-19. Men utan attack på mål så blir det inte mycket av dom 37 skotten. Nästa drabbning blir på tisdag då laget tar flyget till Norrbotten och Luleå. Nedsläpp kl 19.00. En borta turné väntar med totalt 3 matcher. Nästa hemmamatch ser vi den 25/1 då Skellefteå AIK kommer på besök.