Overtime-seger i Ängelholm
Publicerad: 2020-08-21
Försäsongens andra möte mellan Växjö - Rögle väntade under fredagskvällen när Växjö Lakers åkte till Ängelholm. Efter en jämn match blev Emil Pettersson segerorginisatör i förlängningen.

Innan nedsläpp i Catena Arena konstaterades det att Viktor Fasth gör säsongsdebut i kassen och att Tim Erixon gör sin första match på backsidan ihop med nya Filip Roos som backpartner.

Nya Filip Roos skulle åka ut för en slashing efter 2:03 och kvällens första boxplay var ett faktum. Rögle fick inte fullfölja sitt powerplay sedan Daniel Zaar fått 2 minuter för en hög klubba och spel 4 mot 4 i dryga minuten innan Växjö skulle spela 5 mot 4. Men inte heller Lakers lyckades spräcka målnollan i powerplay, man skapade inte något nämnvärt heller under den minuten. Minuterna efter utvisningarna är det Rögle som tar tag i spelet och går på offensiven, men Fasth står stabilt i kassen på avsluten som kommer. Efter 10:31 skulle dock hemmalaget från Ängelholm ta ledningen. Under en avvaktande Växjöutvisning kastar Rögle in en puck mot Fasth, den studsar framför kassen och Nils Höglander dyker upp där och skickar in pucken över mållinjen. Det är Rögle som fortsätter driva på i spelet, medans Lakers har svårt att få till något anfallsspel. Fasth får göra några riktigt svettiga räddningar för att hemmalaget inte ska utöka sin ledning. Men vi går till periodpaus med 1-0 till Rögle, och det är främst Fasth förtjänst. Skotten i första slutar 16-6.

Rögle får en smakstart av andra perioden. Det är den gamla Växjöspelaren Olli Palola som fångar upp en slumppuck framför Viktor Fasths slott och trycker dit 2-0 redan efter 10 sekunder in i perioden. 48 sekunder in kämpar Jakob Forsbacka Karlsson till sig ett powerplay framför Rögles målvakt Johan Gustavsson så Jakob Bondesson får sitta 2 minuter för en crosschecking. Ett bättre powerplay av Växjö denna gången, men man får inte hål på Gustavsson, Marcus Sylvegård hade det bästa läget. Efter 7:43 skulle reduceringen komma till 2-1! Det är den heta linan med Rosén-Pettersson-Gynge som får bra snurr i offensiv zon. Robban driver ner med pucken bakom mål, Gynge placerar sig mitt i slottet, och får en smörpassning av Robban och Gynge bara vispar upp ett dragskott i det högra krysset. 8 :24 åker Pontus Holmberg ut 2 minuter för en hakning och vi får träna boxplay igen. Rögle skapar ett bra tryck, men vi fortsätter visa upp ett oerhört stabilt boxplay och reder ut den situationen. Växjö fortsätter på den inslagna stilen efter reducering, den blev en liten väckarklocka, och vi spelar upp oss. Och efter 13:27 är det kvitterat! Emil Forslund sliter till sig en avvaktande utvisning, men får ändå upp pucken till blålinjen där Joel Persson väntar, Joel tar ett par lätta skär in i banan och skjuter in ett tyst handledsskott som borrar in sig i högra krysset och 2-2. Bytet efter är firma Rosén-Gynge nära att skicka in ytterligare en puck, men den räddas på mållinjen helt ovetandes av Gustavsson, nära. Efter 17:07 är det dags för boxplay igen, Emil Forslund på botbänken för en tripping, men även denna gång klarar vi ut det förtjänstfullt även om det blev lite smånervöst sedan Viktor Fasth tappat både pucken och skäret bakom mål, men det gick bra det också. Vi går till paus efter 2 spelade perioder med 2-2 på resultattavlan, och har hämtat upp ett 2-målsunderläge. Skotten i andra slutar 8-12 till Lakers favör.

Växjö kommer ut bra i tredje perioden, och man skapar ett par bra lägen, Filip Roos har ett fint läge, men Johan Gustavsson kommer ut bra. Och i samband med Roos läge, så blir Johan Gustavsson utvisad 2 minuter för han tar av sig hjälmen efter Roos avslut tagit i just den, och powerplay Lakers. Sylvegård får på nytt ett bra läge, men Gustavsson reder ut sin egna utvisning, och spel 5 mot 5 igen. Efter drygt 9 spelade minuter är Marcus Sylvegård framme på nytt, denna gång får han pucken förbi Gustavsson, men denna gången är målramen i vägen. Växjö trycker på ordentligt, och då sticker Rögle upp i ett sällsynt anfall, och Christoffer Bengtsson styr in 3-2 på ett skott utifrån sargkanten, väldigt oförtjänt efter drygt 11:30 spelat. Efter 13:19 åker Pontus Holmberg ut för en fasthållning. Och efter exakt 15 minuter spelade är det dags för en ny Växjöutvisning, Joel Persson för en slashing, spel 5 mot 3. Rögle väljer även att ta sin timeout när Persson visas ut. Vi klarar ut spelet 3 mot 5, och Holmberg tillbaka på isen. Även Perssons utvsning reder vi ut på ett bra sätt, 3 minuter kvar att jaga kvittering på. Och vi skulle kvittera till 3-3! Joel Persson lägger ner pucken djupt i högra sarghörnan till Emil Pettersson, från förlängda mållinjen kastar Emil in pucken mot mål, och pucken letar sig in under benskydden på Johan Gustavsson med 2:32 kvar på matchuret, välförtjänt och med en del tur! Det är det sista som händer i tredje, och förlängning får skilja lagen åt. Skotten i tredje slutar 10-9.

I förlängningen får Viktor Fasth göra 2 otroliga räddningar efter 20 sekunder. Men efter 42 sekunder är matchen över, och det är Emil Pettersson som gör 3-4!!! Johan Gustavsson lämnar sin bur för att hämta pucken i sarghörnan, ska lägga en backhand bakom ryggen, men det är inte en Röglespelare som får pucken, utan Pettersson som bara glider in och avslutar denna underhållande försäsongsmatch. Skotten i förlängningen slutar 2-1.