J20: Ny vinst mot Färjestad
Publicerad: 2019-12-01
Precis som under fredagskvällen besegrade Växjö Färjestad under lördagen. Denna gång fick straffar skilja lagen åt i en mycket jämn och underhållande match i Växjö Ishall.

Växjö fortsätter gå bra för tillfället. Under lördagen tog man sin andra seger på två dagar och återigen var det Färjestad som fick se sig besegrade. Denna gång skrevs segersiffrorna till 4-3 efter straffar efter en mycket underhållande och jämn tillställning.

Växjö fick en kanonstart på matchen då Nils Thomasson gjorde 1-0 redan efter 6.08. Målet gjordes i numerärt överläge. Färjestad skulle dock komma tillbaka och ta över ledningen i slutet av perioden. De båda målen gjordes inom loppet av två minuter och sex sekunder. Karlstadslaget såg ut att gå till pausvila med en ledning, men Lakers var inte nöjda med det. Med endast 17 sekunder kvar av perioden satte nämligen Martin Fridén 2-2 för hemmalaget.

Det var fullt ös från båda lagen i den andra perioden, där vi dock inte fick lika många mål som i den första. Faktum är att vi endast fick se ett mål under mellanakten. Det målet gjorde Växjös Mathias Kemppi i mitten av perioden. För övrigt hans 13:e (!) mål för säsongen.

Under den tredje perioden jagade Färjestad i första hand en kvitteringspuck. Gästerna fick chansen i powerplay tre gånger om i perioden, men lyckades inte utnyttja spelformen. Med en dryg minut kvar av den ordinarie speltiden valde Karlstadslaget att ta timeout. Den gav effekt då man kvitterade med endast 19 sekunder kvar och man tvingade på så vis fram en förlängning.

Det skapades en del fina målchanser i förlängningen där de båda målvakten stoppade samtliga skott. Matchen fick således avgöras på straffar där Växjö till slut drog det längsta strået och spelade hem två nya poäng.

Växjö ligger alltjämt fyra i tabellen, nu med 46 poäng på 24 matcher. Man är tre poäng före femman Örebro och har sju poäng upp till fyran HV71. Lakers har spelat en match färre än de båda nämnda lagen.

• 4-3 (65:00) Lucas Edmonds - avgörande straff

Skott: 40-41 (18-12, 11-15, 7-11, 3-3, 1-0)

Växjö spelar ny match under söndagen då Örebro väntar på hemmaplan. Kom och se Lakers gå för tredje vinsten på lika många dagar. Matchen spelas i Växjö Ishall och har nedsläpp 13.00. Välkomna!