J18: Förlust mot Mora
Publicerad: 2020-01-11
J18
Under lördagen åkte Växjö på en ny tung förlust då Mora lyckades vinna i Växjö Ishall med uddamålet 2-1.

Under lördagen var det dags för Växjös tredje match i J18 Allsvenskan Södra. Matchen spelades på hemmaplan i Växjö Ishall mot Mora där dalmasarna till slut vann med uddamålet 2-1.

Gästerna fick en kanonstart på matchen då man gjorde 1-0 redan efter 1.46. Målet tillkom i numerärt överläge. Mora fick chansen i ytterligare två powerplay under perioden utan att lyckas näta. Under den första periodens sista 86 sekunder fick Växjö chansen i numerärt överläge, men lyckades inte överlista Emil Ranehamn i bortamålet.

Den andra perioden handlade mycket om Växjö och gästernas målvakt då han storspelade. Hemmalaget sköt hela 18 skott på mål under mellanakten, men lyckades inte överlista Ranehamn. Istället kunde Mora göra periodens enda mål och därmed ha en tvåmålsledning inför slutakten.

Växjö fortsatte trycka på i den tredje perioden och fick äntligen utdelning efter knappt halva perioden. Målet gjordes av Alex Ånnhagen i powerplay. Lakers fortsatte jaga efter en kvitteringspuck och hade flertalet kvalificerade målchanser, men lyckade inte peta in någon ytterligare puck utan fick se sig besegrade med uddamålet 1-2.

I och med förlusten mot Mora ligger Växjö numera sist med en inspelad poäng på tre matcher. Man är dock endast två poäng bakom Mora, Färjestad och Karlskoga i den unga tabellen.

• 0-1 (01:46) Elias Flood assist Filip Björkman, Isac Hammar – 5/4
  • 0-2 (25:28) Emil Lothström assist William Lindgren, Gabriel Westling
  • 1-2 (48:46) Alex Ånnhagen assist Simon Aho, Alexander Dahlberg

Skott: 42-30 (8-10, 18-8, 16-12)

Växjö spelar härnäst redan under söndagen då man tar emot Brynäs i Växjö Ishall med nedsläpp 11.00. Gävlelaget ligger trea i tabellen. Under lördagen föll man borta mot Malmö med 1-4.