Seger mot Brynäs utan storspel
Publicerad: 2020-11-19
Roadtrip för Växjö Lakers gäller och första anhalt blev Gävle och Brynäs IF. Brynäs var starka men detta till trots åker Lakers vidare till huvudstaden med tre poäng då man lyckas knyta ihop säcken.

Bussen gick upp till Gävle redan under onsdagen för att laget skulle vara på plats i god tid innan torsdagens drabbning med Brynäs. På bussen fanns junioren Victor Stjernborg med, redo att göra SHL-debut i kvällens match. En match som som vanligt börjar lite tveksamt, framför allt från gästernas sida. Men efter några minuter hittar Lakers positionerna i banan och hittar ganska snabbt en väg in i matchen.

Efter 5.39 åker Eronen ut för en uppenbar slashing och Växjö Lakers får visa sina skills i boxplay. Och man ger i stort sett inte hemmalaget någon möjlighet alls. Efter utvisningen tar gästerna över med framför allt ett rappare offensivt spel. Detta ger utdelning 9.25 när Joel Persson hittar Karlströms klubba framför Ersson och gästerna leder med 0-1 efter en fin styrning.

Lakers trummar på och Gynge får pucken på högerkanten av Emil Pettersson, och Gynge söker passning men tappar till slut alla alternativ, och skickar bara pucken mot mål ur ingen vinkel alls. Men Ersson gör en tabbe och tappar in pucken vid första stolpen efter 12.36, och gästerna leder med 0-2.

Efter målet tappar Lakers lite fokus, och spelet överlag blir mer haffsigt. Man håller oftast hemmalaget på utsidan, men det är farligt vid ett antal tillfällen. Man reder ut perioden och går till ledning med 0-2. Gästerna vinner även skotten med 8-11.

Andra perioden blir en ganska tråkig och loj historia från bägge håll. Men ett litet plus och övertag till hemmalaget som driver den här perioden från början till slut. Gästerna är långsammare i allt. Det går för sakta, framför allt i spelet med puck från egen zon.

Det enda man kan rapportera av värde från den andra perioden är en tripping på Andrew Calof efter 13.37 och en hakning på hemmalagets Linus Ölund efter 18.29. Några mål får vi inte, men poängen för perioden ger vi till hemmalaget som även vinner skotten med 13-11.

Tredje perioden blir en lång jobbig väntan där Brynäs fullständigt sköljer över Lakers som inte har någonting egentligen. Lite ströanfall får man till, någon halvchans men väldigt passivt generellt.

Redan 1.03 in i sista åker Linus Nässén ut för en hakning och detta ger hemmalaget det momentum dom behöver i matchen när man ligger under med två mål. Och det bara 18 sekunder i Brynäs PP så trycker Emil Molin in reduceringen efter ett spel över centrallinjen.

Och hemmalaget fortsätter att tugga på och hos gästerna går allt väldigt sakta och ännu mer spännande blir det efter 9.44 när Melart åker på en slashing. Den här utvisningen klarar man dock ganska bra, men de sista 10 minuterna känns det som Lakers ger upp allt offensivt spel och det är bara hemmalaget som driver framåt.

Efter 17.17 har vi fortfarande ledning för gästerna och då tar Brynäs ut Ersson och sätter allt på ett kort. Och man skapar väldigt mycket, och pucken dansar runt Källgren som verkligen får bekänna färg. Och med bara 11 sekunder kvar så hittar Emil Pettersson den öppna målburen och det förlösande 1-3 målet som tar 3 poäng med från Gävle denna afton.

Skotten i den sista perioden skrivs till 16-10 och totalt 37-32. Nu åker laget vidare ner till Stockholm för match mot Djurgården på lördag. Om en vecka ser vi nästa match hemma i Vida Arena när Malmö kommer på besök.