J18: Förlust hemma i Vida Arena
Publicerad: 2020-10-08
J18
Växjö Lakers J18-lag gästades under torsdagskvällen av Malmö Redhawks. Båda lagen stod inför matchen på samma antal inspelade poäng så det var mycket som stod på spel. Malmö var dock det bättre laget matchen igenom och kunde tillslut ta hem samtliga tre poäng efter slutresultatet 2-4.

Malmö var helt klart det hetaste laget på isen i denna match och de gällde redan från första nedsläpp. Malmö malde på och spenderade stora delar av den första perioden där de bombarderade William Håkansson i Växjös mål. Men Håkansson och Växjö spelade uppoffrade och kunde trots Malmös 21 skott i den första perioden hålla siffrorna kvar vid 0-0 när klockan gått ner till noll.

I den andra perioden skulle det dock krävas lika mpnga skott för Malmö att spräcka målnollan. Växjö som hade lyft sig i inledningen av den andra perioden åkte på en kontring och Malmö tog tillvara på den. Malmö skulle strax efter 0-1 målet få chansen i powerplay, men Växjö klarade av att hålla tätt. Istället skulle Malmö göra 0-2 bara sekunder efter att Växjö blivit fulltaliga, målet kom återigen på en kontring.

Med 0-2 inför sista perioden var Växjö tvungna att steppa upp och försöka få till fler målchanser för att vända matchen och det var precis vad Växjö gjorde. Växjö skapade en del chanser och helt naturligt mynnade det ut i en reducering. Målet kom till efter att Isac Nielsen hittat Felix Lövgren uppe på blå som med ett hårt skott hittade nätet bakom en chanslös Malmö-målvakt. Men just när Växjö verkligen flåsade Malmö i nacken och skulle trycka på för en kvittering så kom 1-3. Malmö fick ett längre anfall och en missad markering framför mål resulterade i att Malmö kunde utöka sin ledning. I ett desperat försök till att vända matchen tog Växjö ut målvakten och Malmö kunde göra 1-4 i tom bur. Innan matchen var slut hann Växjö reducera till slutresultatet 2-4 genom Alexander Labraaten.

Växjös nästa match spelas borta i Nelson Garden Arena mot Tingsryd.