Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Welcome Jack Drury

31 juli 2020 19:00
Nyhet

Endast tre dagar återstår till Växjö Lakers återsamlas efter fyra veckors sommaruppehåll. Inför återsamlingen står det klart att klubben värvat den unge lovande centern Jack Drury.


Den amerikanske 20-åringen från Winnetka, Illinois tog redan som 2-åring sina första skridskoskär. Hans pappa, Ted Drury med 414 NHL-matcher på meritlistan introducerade honom för ishockey som snabbt blev ett stort intresse.

- Fram till jag var 7 år kommer jag ihåg hur jag alltid följde med pappa till hockeyrinken för att se hans matcher. Några av de bästa minnena har jag från omklädningsrummet när jag fick följa med för att träffa hans lagkamrater, berättar Jack.

Efter att ha spelat ungdomshockey i Chicago Mission väntade två säsonger spel i USHL-laget Waterloo Black Hawks. Den sista säsongen skulle komma att bli succéartad där Jack med ett C på bröstet stod för 65 poäng (24+41) på 56 matcher. Efter succésäsongen draftades centern i andra rundan som #42 av Carolina Hurricanes.

De senaste två åren har Jack gått på Harvard University vars college lag han spelat för. Fjolårets säsong gjorde Drury hela 39 poäng (20+19) på 28 matcher.

Två år i rad har Jack även representerat det amerikanska juniorlandslaget i JVM och tog sig till final 2019. Väl där blev silver för Team USA.

"Jag vet att SHL är en tuff liga med hängivna fans"

- Jag känner mig extremt förväntansfull och tacksam över den här möjligheten. Självklart ser jag fram emot att få ansluta till en framgångsrik klubb som Växjö Lakers. Jag vet att SHL är en tuff liga med hängivna fans. En utmaning som jag är redo att anta.

Jack kommer att spela i tröjnummer 13 och kontraktet som han och Henrik Evertsson kommit överens om är skrivet på ett år.

- Jack är en av sin kulls bästa tvåvägscentrar. Det ska bli väldigt kul att få in den nivån på talang, kommenterar Henrik Evertsson.