Färjestad tog bonuspinnen i målsnål match
Publicerad: 2023-01-05
Lakersbussen tog laget till Karlstad och Löfbergs Arena där vi fick se en 0-0 match efter 65 minuter hockey och två avgörande straffar som gav bonuspinnen till Färjestad.

Lakers bussen gick alltså till Karlstad för match mot Färjestads BK under torsdagen. Ett toppmöte mellan två formstarka lag. Färjestad efter en otrolig upphämtning och seger på OT senast mot Örebro. Och Lakers med en stark seger hemma mot Rögle.

Starten på matchen lovar gott. Ett högt tempo, bra passningsspel från båda lagen. En väldigt jämn period, där Växjö dock står för de absolut bästa chanserna. Joakim Nygård räddar hemmalaget två gånger om när han först avvärjer en tre mot etta för att sedan i sista sekunden få bort en puck bakom Tomkins i fight med Kalle Kossila.

Samma Kalle Kossila som i den 10:e minuten åker ut för en interference. En utvisning som Lakers klarar av på ett riktigt bra sätt. Första perioden blir mållös och det enda vi får i protokollet är just Kossilas utvisning. Lakers vinner skotten med 7-9.

Kvaliten på matchen går ner en aning i den andra perioden. Ett betydligt sämre passningsspel kan vi notera från gästerna i alla fall. Dock fick vi se ett par målchanser från bägge håll ändå. Men båda lagen hade så långt i matchen haft svårt att komma in på kassen ordentligt. Framför allt den andra perioden var stängd.

Efter 20 minuter hade vi bara utvisningar i protokollet vilket vi fick även i den andra genom Lakers Ludvig Nilsson och Färjestads Marcus Nilsson. Skotten slutade även den gången i gästernas favvör med 8-12. Och man ju säga att den här matchen fortsatte på samma sätt över 60 minuter. Två otroligt bra målvakter som stängde igen helt och hållet.

Enda dramatiken kom egentligen när slutsignalen ljöd i Löfbergs Arena, och det stod klart att Färjstads Ville Pokka hade dragit på sig en utvisning för unsportsmanlike conduct inför den väntande over timen. Ett hopp tändes att vi nu kunde få med oss bonuspinnen hem. Men Lakers sänkte tempot till mininivå i detta spel 4 mot 3, och ja, man hade egentligen inte en enda riktigt vass målchans. Och inget av lagen kunde sedan avgöra i spelet 3 mot 3 utan vi fick avgöra detta på straffar.

Och det är ju inte riktigt ett adelsmärke för Växjö Lakers som inför dagen bara vunnit en av fyra. Och det blev inte bättre idag när Ejdsell först bjöd Larmi på korv med bröd och sedan Viksten med ett väl placerat skott i plockhandssidans nedre hörn. Kalle Kossila och Lukas Bengtsson missar ganska grovt bägge två och bonus pinnenstannar i Karlstad den här torsdagskvällen. Lakers vinner den totala skottstatistiken med 26-33.

Som vanligt bryter vi ihop och kommer igen. Det blev i alla fall en viktig poäng med hem inför hemmamötet med Brynäs på lördag eftermiddag med nedsläpp kl 15.15. Se till att säkra din plats i Arenan!!