Eronen ersättare i skadedrabbad backbesättning
Publicerad: 2020-08-30
Nyhet
På grund av långtidsskador i Växjö Lakers ordinarie backbesättning har man valt att plocka in finske backen Teemu Eronen för att ersätta de skadade spelarna Miika Koivisto och Ilari Melart.

Den 29-årige backen Teemu Eronen kommer från finska storstaden Vanda, norr om Helsingfors. Sedan 15 års ålder har han spelat i storklubben Jokerit där han också skulle komma att ta klivet upp som seniorspelare.

Förutom sina 8 säsonger i finska Liiga har han 150 KHL-matcher på CV:t där han utöver spel i Jokerit, som numera är ett KHL-lag, även representerat Neftekhimik Nizhnekamsk och Vityaz Podolsk.

Den offensivt skridskostarka backen har även representerat det finska landslagslaget i junior- såväl som seniorsammanhang.

I 2011 års NHL-draft blev han draftad i sjunde rundan som #192 av St. Louis Blues.

Så här säger sportchef Henrik Evertsson om skadesituationen på backsidan och valet att plocka in Teemu Eronen.

- Tyvärr har vi hamnat i en situation där Ilari Melart är borta 2-3 månader och Miika Koivisto 3-4 månader. Det är för oss då nödvändigt att på något sätt ersätta för att inte sätta oss i en väldig risk på backsidan med enbart 6 tillgängliga backar. Vi tar därför in Teemu Eronen. Teemu är en liknade spelartyp som Koivisto och som läget är med begränsad publik osv får vi nöja oss med att ersätta två med en. Teemus avtal avgörs av vårt behov men vi börjar med 4 månader.

Teemu Eronen väntas ansluta till Växjö Lakers representationslag under veckan som kommer.

PR & Kommunikation Carolina Toresson