Tung förlust mot Mora
Publicerad: 2019-03-07
Ett heltaggat Mora IK kom ut hårt i torsdagens match i Jalas Arena. Det blev seger för dalalaget med 5-1.

Mora är ett lag som Lakers haft ganska enkelt för trots allt sedan dalalaget kom upp i SHL. Kvällens matchstart är lite virrig och märklig. Framför allt från gästande Lakers som skapar bra saker i offensiv zon, men spelar väldigt avvaktande och lite ofokuserat i egen zon utan puck.

Efter 4.40 så får gästerna en bra chans när Robin Johansson utvisas 2 minuter för en tripping. och Lakers sätter upp ett riktigt bra PP med Veersteg, Horak och Kiiskinen. Man hittar ett riktigt snabbt och bra passningsspel som sätter Christian Engstrand i Moras kasse på rejäla prov. Men någon utdelning blir det inte.

Istället fortsätter det lite svajjiga spelet i egen zon vilket ger Mora en hel del tid i offensiv del av banan. Och efter 12.04 så tappar Horak pucken framför eget mål efter en ganska rejäl slashing över handskarna från Andrew Row, som slår in en backhand mellan benen på Andrén.

Sista delen blir ganska tråkigt sett till spelet. Lite som Josen sa till Cmore i pausintervjun, det är lite High Chapparal där ute. Vilket är ganska lätt att hålle med om. Lakers behöver hitta en högre nivå över hela banan inför den andra perioden. Skotten i den första slutar 15-10 i hemmafavör.

Lakers fortsätter att spela ganska svagt i egen zon och redan efter 2.45 av den andra perioden åker Hardt ut för en holding och då passar Kevin Gagné på att bomba in 2-0 bakom Andrén. Tiden för målet var 3.07. Och detta kändes lite som en väckarklocka då Lakers direkt kom upp i lite tempo och började diktera vilkoren.

Och det tar bara ca 45 sekunder från Moras 2-0 till Veersteg visar sin höga klass när han hittar Horak med öppet mål. Ett viktigt mål för gästerna 3.55 in i den andra perioden. Ett lyft kände nog många, men Mora tog åter över och skapade långa anfall medan Lakers tid i offensiv zon reducerades.

Efter 6.22 ökar Mora på sin ledning till 3-1 efter misstag i egen zon och Matej Stransky hittar nätet bakom Andrén. Några minuter senare får gästerna åter chansen i PP när Marek Daloga får 2 minuter för interference. Och ett bra PP igen utan utdelning tyvärr.

Istället är det Pontus Holmberg som får vila i den 17:e minuten och då ser vi Mora utöka till 4-1. Ett mål som kommer så sent som 18.13, och blir det resultat som vi går till andra periodvilan med. En rejäl jobbig uppförsbacke inför den sista perioden. Skotten i den andra perioden slutade 15-12 till hemmalaget.

Tredje perioden blir väl rent spelmässigt som man kunde förvänta sig. Ett Mora som till varje pris ska stänga den här tillställningen och ett massivt spelövertag från gästerna. Men Lakers har svårt att komma in på kassen och hota Engstrand. Mora känns fysiskt starkare och vinner de flesta 50/50 duellerna.

Och trots att vi får mängder med chanser denna kväll i numerärt överläge så går vi helt mållösa från den spelformen. Raka motsatsen för Mora som bara fick två chanser men sätter pucken vid båda tillfällena.

4-1 underläget inför sista perioden blir en alltför brant uppförsbacke mot ett lag som ger allt för att ta hem den här matchen. Man blockar mängder med skott och offra allt för att hjälpa Engstrand hålla nätet fritt från påhälsning. Det hjälper tyvärr inte ens att Lakers får chansen att i 19 sekunder i slutet spela 6 mot 3. Istället klarar hemmalaget ut den prövningen och duktiga Engstrand i Moras kasse får förgylla dagen med ett assist på kvällens sista mål Robin Johansson sätter i öppen kasse.

Tung kväll för Växjö Lakers som förlorar i Mora med 5-1. Man vinner skotten med 10-2 i den sista perioden och jämnar ut den totala skottstatistiken till 32-32.

Ny chans till revansch på lördag när Färjestad besöker Vida Arena. Nedsläpp kl. 18.00. Glöm inte att säkra din plats till lördagens familjefest i hemmaborgen.